En mystisk kosmisk sky har blitt oppdaget ved siden av Andromeda-galaksen, og ingen vet hva den er!

Det var uventet: i nærheten av Andromeda-galaksen, som har blitt studert i århundrer, har amatørastronomer oppdaget en enorm sky av gass. Og det ser ikke ut som et kjent astronomisk objekt!

Dens første kjente skriftlige omtale stammer fra år 964, mer enn et årtusen før: andromeda galaksen, også kjent som M31, var et av de første dype himmelobjektene som ble studert i detalj. Synlig for det blotte øye på spesielt klare netter inordlige halvkulenordlige halvkuledenne galaksen kan bli utpekt som «nabo» av oss, som den spiralgalaksespiralgalakse nærmest MelkeveienMelkeveien. Så mye at den har vært gjenstand for en rekke publikasjoner, gransket den og detaljert sammensetningen. Men en ny studie publisert i RNAAS forteller om en fantastisk oppdagelse, og fremfor alt veldig uventet: en merkelig SkySky av gassgass aldri før observert er i utkanten av denne galaksen. Aldri sett!

Sen deteksjon forårsaket av sammensetningen

Alt startet når astronomerastronomer Hobbyister har utført ulike optiske studier i retning av andromeda galaksenligger på 2,55 millionerLysårLysår våre. Gjennom bruk av ulike bildesystemer målrettet de ulike linjer avutgaveutgavehvorav Hα, karakteristisk forhydrogenhydrogen ionisert gass, hovedkomponenten i de fleste gassskyer, og andre mindre tilstede i tåker. Med 22 netter med observasjoner mellom august og oktober 2022 i «forskjellige mørke observasjonssteder i Lorraine, Frankrike», oppnådde emisjonsspektra av Hα og O III, karakteristisk foroksygenoksygen dobbelt ionisert, betegnet O2+.

Og det var der de så en stor O III-utslippståke, som ligger en grad sørøst for galakse av Andromeda. For å bekrefte oppdagelsen tok astronomene nye bilder, sentrert på en annen posisjon. Den samme skyen dukket opp, og avslørte dermed at det ikke var en lagartefakt eller ikke fra en stjernestjerne eller selve M31. Til slutt kom nye bekreftelser fra forskjellige deler av USA, innhentet takket være andre astronomer.

READ  Frukt av hans arbeid: SK Native Bringer en smak av Norge til New England | South County Life Magazine

Vi vet ikke dens opprinnelse

Som studien forklarer, dette uklarhet «har ingen åpenbar ekvivalent utslipp i avlesninger kl RøntgenstrålerRøntgenstråler, ultrafiolettultrafiolettoptisk, infrarød og radioradio » Y «har ikke tidligere blitt rapportert i litteraturen». Et ubesvart spørsmål gjenstår da: hvorfor ble ikke denne merkelige skyen oppdaget før? Astronomene sier at dette skyldes den lave lysstyrken og den store vinkelstørrelsen, noe som gjør det vanskelig å oppdage med de fleste bildesystemer.

Forfatterne diskuterer deretter den mulige opprinnelsen til skyen, uten å konkludere med et foretrukket scenario. kan være en planetarisk tåke, fordi nebulositetens trådstrukturer ligner den. Men overflodsforholdet mellom dobbelt ionisert oksygen og ionisert hydrogen innebærer en temperatur over 60 000 KelvinKelvinsom ingen omkringliggende astronomiske objekter kunne generere.

Så er det hypotesen om a restrest av supernovasupernova som denne gangen godt kan skape den rette andelen overflod. Men et slikt scenario forklarer ikke fraværet av tilfeldige radio- eller UV-utslipp. Til slutt, et samspill mellom andromeda galaksenandromeda galaksen og Melkeveien kan skape et skydekke som ligner på det som ble observert. Men her igjen er det et problem: skyen er for nær M31, i sin stjerne glorie samme! Studien konkluderer med behovet for å kjenne den radielle hastigheten til skyen som vil tillate oss å vite mer om dens interaksjoner med M31 og dens halo, som for tiden er i ferd med å bli oppnådd.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *