En parasitt som finnes i underkokt kjøtt og forurenset vann kan være knyttet til sjeldne hjernekreft

  • Toxoplasma gondii, a parasitt ofte funnet i underkokt eller rått kjøtt, kan være relatert til visse hjerne kreft.
  • En studie av et team fra American Cancer Society Forskerne fant at hjernecyster forårsaket av parasitten kunne forårsake gliom, en sjelden og dødelig svulst.
  • Ifølge studien har mellom 20% og 50% av verdens befolkning blitt utsatt for T. gondii, som ofte spres gjennom forurenset vann og mat.
  • Forskerne sier at studien antyder at personer som er utsatt for T. gondii er mer sannsynlig å utvikle gliom.

Amerikanske forskere Kreft Samfunnets avdeling for befolkningsvitenskap fant en kobling mellom Toxoplasma gondii, en parasitt som ofte finnes i rå eller underkokt kjøtt og forurenset vann, og visse typer hjernesvulster.

Les mer: Et sjeldent tilfelle av hjernespisende amøbe er bekreftet i Florida. Myndighetene ber beboerne om å bruke forholdsregler fra vann fra springen og svømme med neseklips.

Forskerne studerte blodprøver fra 111 personer i en database fra USA og 646 i Norge. Resultatene viste at de med større mengder antistoffer mot T. gondii så ut til å ha høyere risiko for å utvikle gliom. en aggressiv form for hjernekreft som utgjør 80% av ondartede svulster. Omtrent mellom 20% og 50% av verdens befolkning er utsatt for T. gondii, ifølge studien.

Nesten halvparten av verdens befolkning er utsatt for T. gondii, men dødelige hjernecyster er sjeldne

De fleste kan bekjempe den vanlige parasitten, så de er ofte uvitende om eksponeringen.

Men av og til får T. gondii verten til å utvikle cyster i hjernen, noe som kan forårsake hevelse. Forskere sier at det er hevelsen som kan føre til gliomer.

READ  Vianode for å utvide produksjonskapasiteten for avanserte batterimaterialer i Norge, Auto News, ET Auto

Annonse


Selv om det er en sammenheng mellom forhøyede antistoffhastigheter mot T. gondii og glioma, sier forskerne at det fortsatt er viktig å erkjenne at gliom er en ekstremt sjelden diagnose, og de demonstrerte ikke en direkte sammenheng mellom de to.

I følge National Organization for Rare Diseases6,6 personer av 100 000 får diagnosen gliom hvert år. Den vanligste typen gliom er en glioblastom, som hadde tidligere amerikanske senator John McCain. Bære en 5% sjanse til å overleve fem år etter diagnose.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *