En russisk veteran beskriver krigsforbrytelser: «I en alder av fire voldtok de en mor og hennes datter»

Nikita Shiprins tidligere regiment, 64th Motorized Rifle Regiment, utmerket seg for sine kriminelle aktiviteter i den ukrainske byen Butsa, og ga medlemmene kallenavnet «Butchers of Butsa».

Den russiske rømlingen på sin side hevder å aldri ha vært i denne ukrainske byen, men ikke langt fra Lybivka og Andreevka. Ifølge hans egne ord deltok ikke Nikita Sibrin i krigsforbrytelsene begått av kameratene. Hun ville ha begrenset seg til å være en tjener for soldatene.

Midt i drapene og ranene han beskriver, forteller eks-soldaten om en forferdelig scene han var vitne til: «De voldtok en mor og hennes 17 år gamle datter. De var totalt fire og ble senere arrestert. De fikk tillatelse og ble slått med avføring før de ble sparket», melder Nikita Sibrin.

Sistnevnte sier at han er klar til å vitne for Den internasjonale domstolen om grusomhetene begått av brødrene hans: «Russland må svare for sine forbrytelser. Soldater bør ikke angripe sivile. I dag er Russland en terrorstat, og alle som forkynner saken om terrorister må straffes. De gjør ulovlige ting,» fordømte han.

I dag flyktet Nikita Shiprin fra Ukraina til Spania, hvor han søkte om asyl. Etterlyst av Moskva har han allerede mottatt flere trusler.

READ  Krig i Ukraina: Russiske styrker nær et stort atomkraftverk

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *