En «sint» Trump prøver å gjenopplive kampanjen sin

Disse to statene er hovedkandidater til å være vertskap for republikanske primærvalg tidlig i 2024. En seier for Donald Trump vil garantere vinneren et verdifullt og nødvendig momentum for fremtiden.

«Vi trenger en leder som er villig til å konfrontere kreftene som ødelegger landet vårt,» sa han til hundrevis av mennesker i Salem, en liten by i New Hampshire hvor det republikanske partiet holder sitt årlige stevne.

«Korrupt etablissement»

Men etter år med regjering over «Grand Old Party», vil ikke 76 år gamle Donald Trump være i seirende jord.

I denne delstaten som grenser til Canada, har mange lokale folkevalgte kritisert milliardæren for å veie ned republikanernes sjanser i de siste mellomvalgene ved å støtte kandidater som er sett på som mer radikale.

«Personlig tror jeg han har mistet karismaen og auraen,» sa den lokale parlamentarikeren Mike Ports, som støttet ham i valget i 2020, til AFP.

Hvis tjenestemannen er i Salem – «han er en tidligere president, så vi bør ønske ham velkommen» – sier han at han er villig til å «gå videre og vurdere andre alternativer» som den republikanske kandidaten.

Lørdag spilte Donald Trump sitt vanlige partitur, og ga gjentatte ganger fornærmende kallenavn til sine rivaler om at valget i 2020 ble stjålet fra ham.

Han fremhevet også sin rekord på offentlig sikkerhet og immigrasjon, og lovet å redde landet fra «ødeleggelsen av et korrupt, radikalt og selvbetjent politisk etablissement.»

«Jeg er sintere nå enn noen gang, jeg er sikker i dag,» sa han.

problemer

Men i Sør-Carolina, en delstat ved Atlanterhavsgrensen hvor han vil løslate kampanjeteamet sitt klokken 16:00 (21:00 GMT), kan han møte motstand.

READ  «En stor feil»: Den finske statsministeren trakk seg tilbake fra feberen lørdag kveld

Fordi, offisielt, hvis den tidligere presidenten er den eneste erklærte republikanske kandidaten, virker mange påtalemyndigheter i denne staten klare til å starte.

Fra og med tidligere guvernør Nikki Haley, lovet hun sine støttespillere en kunngjøring ganske snart.

Donald Trump har sett mange av hans store givere offentlig kunngjøre at de ikke vil støtte hans kandidatur i 2024, til fordel for Ron DeSantis, guvernøren i Florida og partiets stigende stjerne, som ikke offisielt har deltatt i løpet.

Den tidligere presidentens politiske problemer, allerede omgitt av utallige etterforskninger, ville vært gode.

I desember anbefalte en parlamentarisk komité som undersøkte republikanernes ansvar for et angrep fra hans støttespillere mot den amerikanske kongressen, anklager mot ham. En dommer i Georgia har lovet en «umiddelbar» avgjørelse om hans politiske press på staten.

– Dette er ekstreme venstreradikale påtalemyndigheter som er helt forferdelige mennesker, sa Trump.

Og Biden?

Til tross for disse tilbakeslagene, pass deg for å begrave Donald Trump for raskt, gjenta hans støttespillere.

Nemnda, hvis fall er erklært tusen ganger, har så langt overlevd alle skandaler. Han kan ha stor nytte av den forestående fjerningen av suspensjonen av Facebook- og Instagram-kontoene hans, hvor han vil finne en betydelig megafon.

Donald Trump eller annet … den republikanske kandidaten ved slutten av disse primærvalgene vil møte den demokratiske kandidaten i november 2024.

President Joe Biden har så langt sagt at han «ønsker å stille opp igjen» og har lovet å offentliggjøre avgjørelsen sin tidligere i år.

Arkitekturen til hans potensielle kandidatur begynner å ta form.

Den åtteårige lederen vil være i New York neste tirsdag, deretter i Philadelphia på fredag ​​for å møte velstående støttespillere for å fylle opp partikassen.

READ  Et tiår med konflikt

Politiske eksperter forventer en mulig kunngjøring etter hans State of the Union-tale, presidentens tradisjonelle tale om offentlig politikk til parlamentsmedlemmer – og planlagt til 7. februar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *