En tredjedel av Norges regjeringssaker er knyttet til delta-varianten

Omtrent 31 prosent av alle koronavirusprøver som ble behandlet i forrige uke, ble klassifisert som deltavarianter, skisserte FHI Nylig ukentlig rapport.

Mer enn 800 tilfeller av Delta-varianten har blitt oppdaget i Norge siden den først ble oppdaget i landet tidlig i mai. De fleste av disse tilfellene er rapportert de siste ukene.

I Storbritannia avtar sårbarheten til alfa-varianten som først ble oppdaget i Norge. Denne variasjonen utgjorde tidligere mer enn 90 prosent i Norge, men de siste fire ukene har den kun stått for 68 prosent av statlige infeksjoner.

Så langt dominerer deltavarianten bare i Wieken County, men tilfellene øker i andre distrikter i Norge.

Helseminister Bent Hai hadde tidligere sagt at han forventer at Delta-varianten blir den dominerende regjeringsvarianten i juli.

“Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Dette er en svært smittsom variant. Det er naturens skjebne å dominere nå. Så er spørsmålet hvilken effekt det vil ha på samfunnet, og nå vet vi ikke mye, ”sa Hey til avisen V.G..

Helsetjenestemenn mente at flere kunne ha delta til de var fullvaksinert og forhindre at det ble en dominerende variant.

Tidligere denne måneden ble The Regjeringer planlegger å eliminere de gjenværende Govt-19-operasjonene i Norge På grunn av bekymringer om spredningen av deltavariabiliteten ble den presset tilbake til slutten av juli eller begynnelsen av august.

READ  Påvirkere i Norge er pålagt å lovlig publisere sine Photoshoppede bilder

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *