En trist uke: Dronning Mathilde får vite om tre slektningers død

Nylig returnert fra Sør-Afrika, mens hun var på statsbesøk i selskap med kong Philip, fikk dronningen av Belgia vite de forferdelige nyhetene. Tre slektningers død.

Bernard de Lannoid

Bernard de Lannoit, administrerende direktør og administrerende styreleder i Queen Elizabeth Music Chapel, døde torsdag, kunngjorde kunstorganisasjonen i en pressemelding. «Bernard forlot oss omgitt av familien sin fra en sykdom som han kjempet mot med all kraft i 6 måneder. En forbilledlig kamp«, insisterer teamet hans.»La oss huske ham som en som levde livet sitt med lidenskap. Slukende lidenskap for kunst i alle dens former og grenseløs kjærlighet til klassisk musikk«, legger hun til.»I nesten 20 år ledet han musikkkapellet, og fikk det til å skinne over hele verden, under tegnet av ubetinget fortreffelighet.«.

Etter å ha uteksaminert økonomi fra Free University of Brussel, jobbet Bernard de Lanoit ved Museum of Contemporary Art i Antwerpen (MUHCA) på slutten av 1980-tallet. Deretter begynte han i Galerie IC Brachot i Brussel og Paris, og før det i fem år (1994 til 1999) var han administrerende direktør for Christie’s Auction Centre Belgium. Født i 1964, sønn av industrimannen Jean-Pierre de Launoit, begynte denne musikkelskeren kort tid i Orchestre des Champs Elysées i Paris og var en av grunnleggerne av Magritte Foundation. Men det var ved Queen Elizabeth Music Chapel at han endelig slo seg ned i nesten to tiår.

Miriam Ullens,

Påtalemyndigheten sa tidligere på dagen at en syvårige bosatt i Ohene (Lasne) ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt. Ifølge media var offeret barones Miriam Lechin, den andre kona til baron Guy Ullens fra Scotton Wednall. Han er en belgisk forretningsmann, beskytter, filantrop og samler av samtidskunst. Ifølge spesialiserte kilder er formuen hans anslått til mer enn 2 milliarder euro.

READ  Ærestrener under semifinalen til Leo, The Voice: "Jeg ville aldri si en så høy avgift"

Nicolas Ullens de Schooten, født i 1965, skjøt seg selv foran huset der faren og hans andre kone bodde ved 10-tiden onsdag. 50-åringen skjøt og drepte sin svigermor, født i 1952. Da hjelpen kom, var 70-åringen allerede død. Laboratoriet til det føderale rettspolitiet, en medisinsk undersøker, en sorenskriver og en ballistikkekspert kom til stedet.

Den antatte drapsmannen ble tatt i varetekt og avhørt av etterforskere onsdag ettermiddag. Dommeren som behandlet saken er pågrepet. Etterforskningen er overlatt til Sentralrettspolitiet. Den antatte gjerningsmannen, Nicolas Ullens de Schoon, er en tidligere statssikkerhetsagent. Navnet hans er allerede nevnt under etterforskningen for brudd på taushetsplikt.

Ifølge enkelte kilder kan motivet for drap være knyttet til arvelige problemer. Nicholas Ullens» svigermor skal ha sløst bort sin slagrammede manns formue. Påtalemyndigheten i Vallonsk-Brabant støtter ikke noen av disse opplysningene og forutsetningene.