Endelig en virkelig endring i fotosensoren til iPhone 6S!

Nye rykter bekrefter at Apple kan øke definisjonen av hovedsensoren til iPhone 14 Pro og Pro Max. Dette vil gå til 48 megapiksler. iPhone-sensordefinisjonen har stoppet på 12 megapiksler siden iPhone 6s, mens konkurrentene velger 50, 64 eller 108 megapiksler. Men vil denne nye sensoren virkelig forbedre kvaliteten på bildene på disse iPhone-ene? Er ikke trygg.

Apple iPhone 13

De siste årene har definisjonen av fotosensorer i smarttelefoner utviklet seg kraftig. Den fortsetter å øke, til og med over 100 megapiksler. Vi hadde muligheten til å teste noen, som f.eks Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, den Xiaomi Mi 11i bølge Ære 50. Fra og med i år, de første smarttelefonene med sensorer 200 megapiksler det kan skje. de Xiaomi Note 11 kan til og med være den første smarttelefonen dra nytte av denne komponenten.

Les også – IPhone 14 Pro: første titt på prisene, Apple ville heve prisene

Hvis definisjonen av sensorene er ganske høy i de fleste telefonmerker, forblir den imidlertid ganske lav i en irreduserbar … amerikansk. dette er eple. Siden iPhone 6s har Cupertino-selskapet holdt seg tro mot definisjonen på 12 megapiksler. Det er sant at sensorenes natur har endret seg siden den gang, så vel som kvaliteten på linsene, stabilisatorene og autofokusen. Men Apple nekter å øke definisjonen av hovedsensoren for ikke å skape ubalanse i forhold til sekundærsensorene.

Apple ville velge en 48 megapiksel sensor for å utstyre iPhone 14 Pro og Pro Max

Men det kan endre seg. Noen rykter sier at noen modeller som forventes i september 2022 kan ha sensorer 48 megapiksler. Informasjonen bekreftes i dag av TrendForce som spesifiserer at denne endringen kun vil påvirke det profesjonelle utvalget, det er å si iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Nok en gang ville Apple gi sin mye dyrere Pro-linje en fotografisk kant. Den var den første som fikk fordel av en sekundær sensor, en optisk zoom, en optisk stabilisator eller til og med LiDAR-autofokus.

READ  Whatsapp slutter å fungere på enkelte enheter: er smarttelefonen din påvirket?

Hvis denne lekkasjen blir bekreftet, vil bildene bli bedre? Faktisk bekrefter lekkasjen at sensoren ville være kompatibel med “Quad Pixel”. Dette betyr at fire tilstøtende piksler vil kombineres for å danne en større piksel. Derfor vil standarddefinisjonen av bilder forbli på 12 megapiksler.. Enhver av de nåværende definisjonene, for å opprettholde balansen nevnt ovenfor.

Så hvorfor endre? To hypoteser. Eller Apple velger en større komponent. Dette vil øke størrelsen på pikslene: en “pixel quad” av den nye sensoren ville være større enn en innebygd piksel av den nåværende komponenten. Og som alltid betyr mer lys alltid bedre kvalitet. Apple endrer heller ikke størrelsen på sensoren. Denne avgjørelsen vil da være motivert utelukkende av figurens markedsføringsargument. Noe som ville vært ganske trist.

Fontene: TrendForce

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *