Endring for belgiske banker

«Vi har lagt merke til at svindlere ofte treffer seg etter kontortid, nettopp fordi de på den tiden hadde fri vei i noen timer,» kommenterte Alexia Bertrand.

Lesetid: 2 minutter

tAlle detaljbanker vil nå nås på telefon 24 timer i døgnet, 7 dager i uken for å forhindre betalingsforespørsler for phishing-ofre, sa utenriksministeren med ansvar for forbrukerbeskyttelse, Alexia Bertrand, mandag morgen, på Radio 2.

I 2021 mottok Økonomitilsynet 13 122 phishing-rapporter. Mellom 1. januar 2022 og 9. november 2022 ble det registrert 10 376 anmeldelser.

Alle som har vært offer for phishing bør umiddelbart blokkere alle kortene og bankapplikasjonene sine. For kort kjører Card Stop allerede kontinuerlig. Dette er nå også tilfelle for mobil- og nettbankapper.

Federation of the Febelfin-sektoren har informert utenriksministeren om at det siden begynnelsen av dette året vil være mulig å nå alle banker kontinuerlig, spesielt per telefon, for å blokkere disse applikasjonene.

«Dette er veldig gode nyheter. Det har blitt lagt merke til at svindlere ofte angriper etter arbeidstid, nettopp fordi de på den tiden hadde fri tilgang i noen timer. Dette vil nå være en saga blott,» kommenterte Alexia Bertrand.


Les også
Pensjonssparing: hvilke risikoer å unngå?

Nettkriminelle vil sannsynligvis streike når som helst. Derfor er rask varsling av mistanke om svindel av forbrukeren avgjørende for å redusere svindel så mye som mulig. Derfor dette initiativet fra banker, i samråd med myndighetene, for å tilby 24/7 kundeservice for å hjelpe kundene deres med å blokkere deres bankapplikasjoner i tilfelle svindel på nett, sier Karel Burt, administrasjonskommissær i Febelfin.

Samtidig fortsetter utenriksminister Bertrand å jobbe med ytterligere sikkerhetstiltak, inkludert et «slow banking»-system som lar bankene innføre strengere betalingsrestriksjoner for å gjøre det vanskeligere for store pengesummer å bli stjålet av svindlere. .

Sektoren jobber endelig med å sjekke navnets IBAN for å bekjempe faktureringssvindel, en form for svindel der svindleren klarer å forfalske den originale kjøpmannsregningen ved å erstatte kontonummeret med sitt eget. Kontroll av IBAN vil gjøre det mulig å sjekke om mottakernavnet som er oppgitt faktisk samsvarer med navnet på innehaveren av kontonummeret.

READ  Møt opp 31. januar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *