Endringer gjort på Monza under den italienske Grand Prix

Er Monza virkelig et spor verdig endringer? Burde vi ikke bevare Tempel of Speed ​​og mytologien som følger med det i sin nåværende form? Selvfølgelig ikke! Spillet endres, og det samme gjør sikkerheten. Ingen flere runder på kalenderen F1 Garantert å komme tilbake etter slutten av kontrakten på grunn av sterk konkurranse etablert av Liberty Media, til tross for sine falleferdige fasiliteter, har Lombard-kretsen gjort flere betydelige endringer oppstrøms Grand Prix d’Italia, for å gjøre helgen enda mer attraktiv.

Det har sannsynligvis ikke unngått din oppmerksomhet. DI1 Og innvendig DI2 fredag, men stien ble delvis gjenoppbygd. Dels fordi det ikke bare er noen vendinger, men deler av vendinger! For å være klar, er det installert en ny tjære på 1 og 2 (chicane), 4 og 5, deretter 8 og 10 (Askari rad), men kun på banen! Det er en mer praktisk og rimeligere gave enn en universell reproduksjon… ellers estetisk.

Under stivandringen, Guanyu-Zhou Og Alfa Romeo klarte å finne en renessanse underveis. © Antonin Vincent / DBPI

Også på grunn av hendelsene på Monza de siste årene, har bananene på toppen av sjokkene blitt fjernet. Som en påminnelse, i 2019 Formel 3, Australske Alex Peroni tok en banan ved utgangen av Parabolic og fullførte i skrekk ved barrierene til Monza, med brudd i høyden av ryggen. Henrique Chaves har på sin side hatt glede av dette året WEC En lignende skjebne rammet kretsens andre chicane av lignende grunner ved rattet til Aston Martin. De ble alle trukket tilbake, det var pilotene og spesielt Sego Perez Jeg er glad for å ønske velkommen: «Jeg har fortsatt inntrykk av at det ville vært mange hendelser som vi ikke ønsket å bli kvitt demRasende Mexico. Allerede for flere år siden så vi hvor farlige de er. Her er de trukket tilbake, spesielt i sving 4 og 5 hvor de oppholdt seg.

Italiensk Grand Prix Monza Peroni-krasj

Det var en skrekk i 2019 da Alex Peroni gikk bananas. © Sebastian Rozendal / DPPI

En annerledes parabolsk eksos på Monza

Til slutt kan den siste endringen være en «game changer» som britene liker å si. Redusere asfaltklaringen til to meter ved den parabolske (grønnmalte) avkjørselen, noe som muliggjør en grusgrav utenfor, mens den store rømningsveien for asfalt var før. Dette kan endre alt for førere som er vant til mange års lek med banens grenser for å komme seg ut av siste sving. Bortsett fra hastigheten og kreftene som utøves gjennom en kurve, ved det minste avvik, er klaringen direkte og total. Dessuten måtte vi vente til etter fredag ​​med å se ham i F3 og inne F2To Red Bull Junior Team-forsvarere, Isaac Hadjar og Ayumu Iwasa, krasjet på akkurat dette stedet.

Les mer > Villeneuve og Febreux ved rattet«En alpin F1 på Monza

READ  La Cantois vant sitt fjerde belgiske trofé på straffer mot Anderlecht.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *