Endrs eksterne filialer for produksjon for

Norwegian Endúr Industrier AS, en offshoreprodusent av Endúr Marine Infrastructure Group, varslet Stavanger County Courthouse på fredag ​​om sin beslutning om å iverksette konkursinnlevering til selskapet, med henvisning til en dårlig markedssituasjon og et mislykket salgsforsøk.

Endúr Industrier AS leverer produksjonstjenester til offshore olje- og gassektoren. Indore sa på fredag ​​at selskapet tapte over lengre tid.

«Kombinasjonen av dårlig økonomisk utvikling over tid pluss svak ordrereserve og markedsutsikter førte til at styret til Endúr Industrier AS konkluderte med at forholdene for forsvarlig virksomhet ikke lenger eksisterer og at avslutning av virksomheten er den eneste rimelige løsningen. Styret har også, uten hell, forsøkt å finne En kjøper for selskapet Endúr, som ble dannet i 2019 etter sammenslåingen av Bergen Group (ASA) med Endúr Fabricom.

Konkursbegjæringen kommer nesten et år etter at Indore inngikk en avtale med konkursfirmaet om å kjøpe tilbake Endur Industrier, en del av konkurs Endur Energy Solutions.– Selv om dette er en trist dag for de 23 ansatte som er berørt av denne beslutningen, vil det være uansvarlig å fortsette å injisere kapital i en ulønnsom virksomhet som er økonomisk uholdbar og viktig for Endúr ASA, sier Hans Olaf Storkus, administrerende direktør. Fra Endúr ASA.

I juni i fjor kunngjorde Endúr en endring i selskapets strategiske retning, og identifiserte marine infrastruktur, havbrukstjenester og forsyningssektorer som primære vekstområder.

«De siste månedene har Endúr anskaffet to meget lønnsomme selskaper innen disse sektorene gjennom BMO Entreprenør AS og Artec Aqua AS. Endúr ASA er fortsatt forpliktet til å fokusere all sin innsats på kjerneenhetene i konsernet, og å avslutte Endúr Industrier AS bidrar til å sikre dette,» sa selskapet.

READ  Informasjonsteknologi, reklame, konstruksjon ... lønningene vil øke med 3,58 % 1. januar i disse sektorene

«Vi har en plikt overfor våre aksjonærer til å forvalte eiendelene våre med størst mulig merverdi. Single Endúr Industrier AS er insolvent, og har vært det i noen tid. Å holde Endúr Industrier AS flytende innebærer Endúr ASAs likviditetsutlegg på rundt 1,5 millioner kroner per måned.» Lagt til Hans Olaf Storkus: «I mangel av forbedrede utsikter for Endúr Industrier AS, kan disse pengene brukes bedre til å utvikle kjernevirksomhetene våre som opererer innen marin infrastruktur og havbruk.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *