ENGIE drar nytte av rekordhøye strømpriser: Belgiske atomkraftverk tjener nesten 1 milliard euro

Det franske energiselskapet Engie tjente i underkant av 1 milliard euro på drift av belgiske atomkraftverk i årets ni første måneder. Det kommer frem av kvartalsresultatene som ble offentliggjort torsdag.

Engies driftsresultat (EBIT) for årets ni første måneder var €7,3 milliarder, sammenlignet med €3,9 milliarder et år tidligere. Av dette beløpet kommer 984 millioner euro fra kjernefysisk aktivitet: kjernekraftverkene i landet vårt. ENGIE utnytter rekordhøye strømpriser i markedet.

En del av dette overskuddet går til den belgiske statskassen i form av en atomskatt. Gruppen rapporterer at i løpet av årets ni første måneder ble €900 millioner betalt i overskuddsdeling med regjeringene i Belgia og Frankrike til sammen.

høy rotasjonshastighet

Samlet sett hevet det franske energikonsernet Engie sine mål for 2022 etter høyere resultater i tredje kvartal, drevet av høyere energipriser og vekst i de fleste av sine aktiviteter. Konsernets gjentakende nettoinntekt (eksklusive eksepsjonelle poster) skal nå være mellom 4,9 milliarder og 5,5 milliarder euro, noe som indikerer energiselskapet, som har sett salget øke med mer enn 85 % over ni måneder. ENGIE så salget vokse med mer enn 85 % over ni måneder til €69,3 milliarder. Driftsresultatet (Ebit) ble 7,3 milliarder, opp 84,4 %.

Frankrikes viktigste gassleverandør sa også at de var «sikre» på å kunne levere neste vinter uten russisk gass. Engie, der den franske staten eier ca. 24 %, har fortsatt å redusere eksponeringen mot volumer som tidligere ble kjøpt fra Gazprom, til nivået «epsilonesk» i dag med ordene til Pierre Francois Reolache, viseadministrerende finansdirektør, Corporate Social Responsibility og Innkjøp. «For vinteren 2023-24 er konsernet fortsatt sikre på at de ekstra volumene som er kontrahert gjennom nye forsyningskilder inkludert LNG, sammen med den forventede nedgangen i etterspørselen, vil bidra til å erstatte behovet for gass fra Russland og nå de nødvendige lagringsnivåene.«Uttalelsen lyder.»Vår økonomiske stilling gjør at vi kan bidra til krisehåndtering ved å mobilisere egne midler, statlige overskuddsdelingsmekanismer, samt støttesystemer for våre kunder.Daglig leder, Catherine McGregor sa.

READ  Bekjennelser om en Facebook-feil, som vil publisere sin metavers på nettet

Konsernet annonserte at selskapets ansatte skulle motta på sin side en eksepsjonell bonus på 1.500 euro. Engie er morselskapet til den belgiske energiprodusenten og leverandøren Engie Electrabel.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *