England slår Norge for å nå EM for kvinners kvartfinale

Med Wimbledon langt fra over, hyllet Englands spillere den legendariske London-turneringen mandag, og straffet nordmennenes første periode med en ydmykende tennisscore som ble en berg-og-dal-bane på slutten av kampen (8-0). Tidligere på dagen ledet franskmennene 5-0 til pause mot Italia. Men deres rivaler på tvers av kanalen skalert samtidig den barrieren med en 6-0-tømming i Norge.

8

Åtte mål har aldri blitt scoret i en eneste kamp på EM, kvinner og menn.

Det er det som skjer når det ene laget spiller bra og det andre laget forsvarer seg veldig dårlig. Følelsen av at hvert angrep fra Lions ville bli et mål spredte seg snart gjennom de fullsatte, høylytte og glade buktene på Brightons Community Stadium. Under slike forhold kunne prisen vist etter 45 minutter vært enda høyere, ettersom Sarina Wickmanns lag slapp inn noen flere mål.

Norge skal spille «Round of 16» mot Nord-Irland

Stilt overfor intensiteten, aggresjonen og hastigheten som ble pålagt av britene, ble deres rivaler spredt som døde løv blåst av en orkan. I en pressekonferanse tidligere på dagen argumenterte den norske treneren for at alt presset før kampen hviler på England, mens alt presset fra møtet falt på de skjøre skuldrene til spillerne hans. Løvenes press ble snart for mye for dem, og det var ingen tilfeldighet at halvparten av målene i første omgang ble scoret etter trakassering og høy restitusjon.

Beth Mead fulgte etter Grace Gioro for å score et hattrick. (C.Wilson/Offside)

Men engelskmennene viste sine beste egenskaper i besittelse etter pause. Selv om intensiteten reduserte skyveknappen kraftig, fortsatte de å nyte og distribuere den, som en av deltakerne, Russo (7-0, 66.), samt Beth Mead, benyttet seg av muligheten til å score sitt tredje mål. Kveld (8-0, 81.). Ellen White scoret et dobbelt århundre i første periode. Med denne seieren av blendende glans var engelskmennenes fortjeneste allerede verifisert, så vel som deres førsteplass i gruppen.

READ  Norge har oppdaget «betydelige» mineralressurser i sine farvann

Norge er derimot langt mindre sikkert nå. Det er bare én ting igjen for henne: hennes skjebne avgjøres i den tredje kampen mot Østerrike, som hun nå er trukket med i gruppe A. Forvirrede, vantro må teamet til usynlige Caroline Graham Hansen og den svært ensomme Ada Hegerberg finne ut av det. Deres spenning mot Østerrike, semifinalen i 2017-utgaven og seieren fra Nord-Irland denne onsdagen (2-0). På en dag da engelske bølger var eksklusive, måtte de komme seg etter dette forferdelige nederlaget ved Brighton, nær Den engelske kanal, på svært kort tid.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *