Equiner, Moss Maritime for å teste sjøsolen i Norge

Jan.

Pilotprosjektet, som skal installeres på sensommeren 2021, skal testes i minst ett år. Solcellepanelene (PV) vil være 80 kvadratmeter og tårnet vil være mindre enn 3 meter fra havoverflaten, sa Equinor i dag.

Dette er det tredje flytende solforskningsprosjektet for et norsk selskap. På Sri Lanka testes teknologien i rolig vann for å se hvordan man kan øke produksjonen, i Nederland, ved en innsjø, som studerer regresjon og prognose for produksjonen under strengere forhold enn vanlig.

Prosjektet i Fria er først og fremst på hardt vann. Equinox har en avtale med den lokale fasen for å imøtekomme gruppens løslatelse, og har støtte fra den lokale kommunen, som er involvert i planprosessen.

«Hvis vi lykkes her, kan vi lykkes hvor som helst,» kommenterte Hein Vikam, leder for Equines tekniske avdeling.

«Vi har utviklet dette konseptet de siste tre årene, sist gjennom vårt partnerskap med Equine. Dette konseptet har modnet betraktelig både teknisk og økonomisk. Det flytende pilotanlegget vil være et viktig skritt på veien mot teknologisk kommersialisering og vil være en nøkkelplattform for videre utvikling og forbedring av dette konseptet,» sa Moss. Sa Alexander Thekerson, visepresident for ingeniør i Maritime.

Ecuador bemerket at det foreløpig ikke er noen endelige planer for generering av flytende solenergi, bare forskningsprosjekter.

READ  Hvordan rense Windows med et verktøy for fjerning av skadelig programvare

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *