Equinox, Moss Maritime for å teste flytende solproduksjon i Norge

1/14/2021

Gjengivelse av Equines Offshore Solar Project

OSLO – Equine er allerede en sjøbris viktig. Nå utforsker selskapet muligheter innen marin solenergi. Selskapet ønsker å teste på Fria Island i forbindelse med Moss Maritime.

«Hvis vi vinner her, kan vi vinne hvor som helst,» sier Han Vikam. Han er leder for Equine Technology Division, som fokuserer på vind- og solenergi.

Det er planer om å bygge et flytende pilotanlegg fra Freya nær Trondheim på sensommeren 2021. Det er planlagt å bli verdens første pilotanlegg som flyter solenergi i grovt vann.

Freyas kommune er positiv og er involvert i planleggingen av pilotanlegget. Equinor har inngitt en søknad til Direktoratet for vann og energi. Det er planlagt å måle 80 mx 80 m, dette anlegget vil være mindre enn 3 meter over havet. I henhold til planene skal piloten testes i minst ett år. Prosjektet er et samarbeid mellom Equinor og teknologiselskapet Moss Maritime.

Tester regresjon

Hensikten med pilotanlegget er ikke først og fremst å se hvor mye energi det kan produsere, men å se hvordan værforhold påvirker anlegget. Norskekysten og kontinentalsokkelen er i verdensklasse når det gjelder olje, gass og luft, men andre områder gir de beste forholdene i forhold til solen. Som en del av en test er Fria fortsatt veldig relevant.

«Fria kommune har vært en god samarbeidspartner med oss. Vi har inngått en avtale med faseeieren om å la strømmen som produseres komme inn i kraftnettet i Freya. I tillegg nærhet til vårt forskningssenter i Trondheim og ekspertisen til Syntef og NTNU forskningsfirmaer De representerer en fordel, ”sier Vikam.

Freya-ordfører Christine Furuns Stromskok forventer videre samarbeid.

READ  Google Chrome-faner forstørres ikke når de trekkes ut av et fullt vindu

Det er veldig spennende at Fria er valgt ut som vertskommune for å teste nye fornybare energikilder som solenergi. Med våre naturlige forhold er vi et godt sted for et fullverdig pilotanlegg innen forskning og utvikling, sier han.

Pilotanlegget vil også være en viktig milepæl for Moss Maritime.

«Vi har utviklet dette konseptet de siste tre årene, sist gjennom vårt partnerskap med Equine. Dette konseptet har modnet betraktelig både teknisk og økonomisk. Det flytende pilotanlegget vil være et viktig skritt på veien mot teknologisk kommersialisering og vil være et viktig plattform for å videreutvikle og forbedre dette konseptet, «sa Moss. Sier Alexander Thekerson, visepresident for ingeniørfag ved Maritime.

Hurtig vekst

Dette er det tredje forskningsprosjektet som involverer Equinor. Equinor er allerede involvert i et prosjekt utenfor Sri Lanka. Et konsept i rolig vann testes for å bestemme hvordan man skal produsere så mye energi som mulig.

I tillegg er Equiner involvert i et prosjekt i Nederland. Her er tre forskjellige flytende solkraftkonsepter som blir testet i en innsjø. Det gir viktig kunnskap om regresjon og prognose for produksjon under tøffere forhold enn andre nåværende produksjonssteder for flytende solenergi.

«Vi velger å gjøre en rekke forskningsprosjekter parallelt på grunn av den raske utviklingen innen fornybar energi. Dette hjelper oss å få optimal kunnskap om dette raskt,» sier Vikam.

Bortsett fra forskningsprosjekter, tok Ecuador ingen beslutning om å generere elektrisitet fra flytende solcelleanlegg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *