Er denne elbilen en skikkelig gammel GTI?

Cupra har blitt et merke i seg selv, spesielt for å skape sportsånd i biler som har blitt eller kunne vært hentet fra Seat-katalogen. Illustrerer Bourne denne filosofien godt i Volkswagen-konsernet?

forsiktighet

Av åpenbare sikkerhetsgrunner anbefaler vi ikke å prøve å presse inn i et hjørne på åpne veier. Brennende kobra eller et hvilket som helst annet kjøretøy.

Livet er en verdifull vare som må bevares både for en selv og andre.

Akkurat som med profesjonelle piloter, er ingen sjåfør immun mot det uventede eller feilberegningen. Elektrisk kjøring betyr også fremfor alt å finne en annen måte å kjøre på.

litt historie

I 2019 ble et sete presentert på Frankfurt Motor Show guttekonsept Med sikte på å gjøre den til den andre elbilen i 2020-katalogen, etter mi gjengitt på Volkswagen e-up!.

utstyrt med » Matematisk og emosjonell tegning «I henhold til betingelsene hentet fra årsrapporten til konsernet ledet av Herbert Dessmåtte hun spise varer fra ID.3så b Den berømte MEB-plattformen Reservert for tilkoblede kjøretøy. Endelig begynte markedsføringen et år senere, under Cupra-banneret.

I dag, for et kombinert dreiemoment på 310 Nm, er to motoreffekter tilgjengelige: 150 kW (204 hk) for Bourne til vår disposisjon, og 170 kW (230 hk) for Bourne i Z. Konkret gjør disse blinkene det mulig å gjennomføre øvelsen fra 0 til 100 km/t på henholdsvis 7,3 og 6,6 sekunder.

De deler et batteri med en nyttig energikapasitet på 58 kWh (totalt 62 kWh), for en rekkevidde i den kombinerte WLTP-syklusen mellom 388 og 417 km, avhengig av tilbud og alternativer. Utvalget bør utvides i løpet av de kommende månedene.


Atletisk utseende?

Har Cupra Born et sporty utseende? Max Fries stilte selv dette spørsmålet. Legg merke til 20-tommers lettmetallfelgene som er behandlet i svart og rosa gull. » Tjue tommer, det er sporty, og vi har ganske tynne dekk Dette inntrykket kompletteres av en relativt lav bakkeklaring, et avrundet tak og to tekniske alternativer.

READ  Rolls-Royce gjenopptar salget i Bergen etter innvendinger fra den norske staten Forretningsnyheter

Først er det på hver side et stykke svart plast med et mønster. Forlengelse av glasset gir likviditet. Da gir de grå sideterskelene dynamikk.


Les også
Cupra Born: kompakt strøm tilbys for mindre enn 30 000 euro i Tyskland

På forsiden ser de optiske enhetene aggressive ut. » Det gir en veldig skarp form til kjøretøyet sier videografen vår. En bakre støtfanger med finner utfyller denne serien godt, i tillegg til en peppy lysstang. Max Freyss foretrekker den hvite Nevada (alternativ for €640) fremfor modellen til vår disposisjon, den blå Aurora (€955).

om bord

Du kan være litt opptatt når du er kjent med en fil Tesla modell 3dashbord Brennende kobra Den blander gjerne forskjellige materialer. Det er en grå påminnelse om plastdelen på det bakre kvartalspanelet. De to tilleggsplatene er lett lesbare.

I dagens biler er ratt underlagt ikke nødvendigvis enstemmige bruksmetoder. Slik er det i denne elektrolytkondensatoren at bulene kommer til å hindre kragens allsidighet. Bøtteseter tilbyr et godt kompromiss mellom støtte og komfort. Oppvarmet og massert, den er like vurdert med hver av de fire individuelle kjøremodusene, ytelse, komfort og rekkevidde.

Dette var det siste Max Frieses først prøvde. For å øke autonomien begrenser den ytelsen, gjør fjæringssystemene mykere og reduserer forbruket av varme og klimaanlegg.

Dra nytte av all ytelsen

I motsetning til Range slipper ytelsesmodus motoren løs. Cupra Borns rattbevegelse og demping vil bli stivnet for en mer presis tur. Videografens preferanser går inn i rekkevidde og bekvemmelighetsalternativer. » Vi liker virkelig å ri den. Selv i rekkeviddemodus har vi vanskelig for å komme oss ut av en rundkjøring «,» sier han og refererer til skyveadferden til det elektriske trykksettet.

READ  - Betydelig påvirker detaljhandelen

Førerstillingen virker relativt høy for en bil med ganske lav bakkeklaring. Hva er viktig for å kontrollere veien. Men ved å bytte til ytelse vil Max Freyss . presse Brennende kobra. Merk » Akselerasjon fra 0 til 80 km/t er veldig kraftig Han beklager imidlertid: Dessuten har vi inntrykk av at den mangler litt juice. Vi føler at han ikke lenger presser hardt «.

Bilen holdt imidlertid løftene ved å oppnå 0-100 km/t på 7,24 sekunder på stoppeklokken vår. På Col de Saverne, ned til en fot på bakken (med hensyn til fartsgrenser) og i ytelsesmodus var maskinen litt skuffende.


Cupra Born. grense

Den første fantastiske begrensningen for en bil som ønsker å være sporty: en toppfart på 160 km/t. » Det kan være minst rundt 180 km/t ”, vurderer han av vårt laboratorium.Men han påpeker ulempen med å installere de 20 tommer brede dekkene: høyere forbruk som har en negativ effekt på autonomien og lavere absorpsjon av ruhet på veibanen som kan gjøre kjøretøyet relativt ukomfortabelt.

Dette siste punktet motsier Max Fries sin artikkel: Selv i ytelsesmodus, som installerer fjæringssystemer, er den fortsatt veldig komfortabel, kanskje for komfortabel for en sportsbil. «.


Les også
Topphastighet: Forbruk og akselerasjon Hvordan reagerer Tesla Model 3 SR+ når den tas til det ekstreme?

I sin 12-minutters video refererer han til .s foryngende enhet Brennende kobra Noe som ikke lar kjøretøyet stoppe når du tar foten av gasspedalen. Du må trykke ned bremsepedalen for det.

og uten ESP

Med et relativt lavt tyngdepunkt griper elmotoren veien godt, selv når den er våt. » Vi kan fortsatt ha det gøy. Fortsatt like skånsom som kjøring, den er dynamisk «De dømmer videografen vår.

READ  Britisk regulator godkjente en eBay rubrikkannonseavtale på 9,2 milliarder dollar med Adevinta

Med ESP-dempet kan dekkene fort begynne å knirke hvis maskinen kiler for mye. Men oppførselen hennes forblir ganske nøytral, og vi la ikke merke til en tendens til å jage bakfra.

» Med denne modellen har vi kraften vi trenger for å holde den under bilistenes kontroll. 230hk-versjonen burde gi litt ekstra, selv om jeg synes den fortsatt er for svak «, sammenligner Max Freyss.

konklusjon

Er den fødte Cobra en bil med sportslige gener? Eksternt presenterer den allerede et utseende som antyder det. Med et veldig sterkt utseende foran og noen spesifikasjoner her og der «, identifiserer testeren vår.

» Dessverre følger ikke motoren med. Det er ikke en kobra, strengt tatt «Han bestemte seg. Noe som ikke hindrer ham i å finne denne bilen.» Så skånsom, så behagelig, like mye dynamisk, med friskhet Komforten du leter etter.

Vi inviterer deg til å finne den på YouTube Episoder «Max blir til elektrisitet» Pluss tilkoblede biltester. Ved å abonnere og godta å motta varsler, vil du raskt bli varslet om våre nye publikasjoner.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *