Er det endelig på tide å trekke ut kabelen for godt? | bolig

MontilcoMangelen på interesse for kabel-tv blir stadig verre. Stadig flere sier opp TV-abonnementet for å se TV på nett eller via apper. Denne endringen går ofte hånd i hånd med et «større» internettabonnement. På tide å hoppe på bølgen?

Utviklingen mot TV via en app er i full gang, noe de siste kvartalstallene fra for eksempel Proximus viser. I tredje kvartal i fjor hadde operatøren 13.000 færre TV-kunder. Sammenlignet med 1,7 millioner TV-kunder er dette tapet klart fortsatt lavt. Proximus bemerker imidlertid en utvikling mot «konvergerte tilbud» ettersom kunder i økende grad velger en pakke med faste og mobile produkter.

Mange brukere, spesielt unge mennesker, velger å slutte med kabel-TV og kun se TV på nett eller via apper. De gjør dette av forskjellige grunner: De ser for lite på TV for det de betaler for, og derfor synes de det ikke er verdt å betale så mye. De velger også en mer fleksibel måte å se TV på. På nett og via en app kan du se TV hvor som helst og ha et valg når som helst.

Spare penger ved å kansellere kabel-TV? Her er de billigste TV-abonnementene uten dekoder.

tjenester

Tilbudet om å se TV på nett og via apper har aldri vært så bredt som i dag. Du kan se programmene til alle de store flamske TV-kanalene online eller via en app, i sanntid eller sent. VRT MAX, VTM Go og GoPlay har blitt introdusert de siste årene.

Dermed kan du se de fleste av de flamske kanalene uten bekymringer. Et TV-abonnement gir deg selvsagt alltid flere kanaler, også utenlandske. Med andre ord, for å se om det er bra for deg å bli kvitt kabel, må du først analysere TV-vanene dine.

READ  Husk vår direkte kommentar om økningen i gass- og strømpriser

Flere muligheter

Du kan se TV på nett på mange måter. Tilkoblet TV er nærmest den klassiske metoden. Du installerer apper for favoritt-TV-kanalene dine på TV-en, og åpner dem med fjernkontrollen for å se dem.

Et annet alternativ er casting, hvor du bruker appen på smarttelefonen eller nettbrettet og sender bildet til TV-en. Tilkoblede TV-er har ofte en innebygd casting-funksjon. Hvis du ikke har en smart-TV i stua, må du kjøpe en liten ekstern boks som du kobler til enheten. Det mest kjente eksemplet på dette er Googles Chromecast.

Det tredje alternativet er å se på smarttelefonen eller nettbrettet. Passer for eksempel ved matlaging eller dusjing.

Fordeler

Før du sier farvel til kabel, er det en god idé å sammenligne alle fordeler og ulemper med TV på nett eller via en app. Vi har allerede snakket om den større fleksibiliteten til Internett-TV, samt det bredere tilbudet av tradisjonell TV. men det er ikke alt.

Zappere kan fortsatt nyte tradisjonell TV, samt TV-guide og programopptak. Hvis du kun ser et begrenset antall kanaler, filmer og serier via strømmetjenester, så blir det interessant å kvitte seg med kabel.

Sparer penger

Men kan du spare penger ved å fjerne TV-tjenester fra abonnementet ditt? For 61 euro i dag hos VOO drar du nytte av en ubegrenset internettpakke, 200 mbps nedlastingshastighet og en TV-dekoder med alle TV-kanaler. Ved å fjerne TV-tjenester fra pakken, betaler du fortsatt €52 per måned for Solo Super Relax Internet på VOO: ubegrenset og med hastigheter på opptil 200 Mbps.

READ  Norwegian sender en Boeing 787 til California da den avslutter langdistansefly

VOO tilbyr også et mellomformat kalt Duo TV Super Relax, som lar deg se et begrenset antall kanaler via VOO-appen. For denne pakken betaler du 56 euro per måned. Du får også ubegrenset internett på 200mbps.

Hos Proximus kan du spare 12 € per måned ved å velge Internet Maxi-planen, som lar deg dra nytte av ubegrenset internett med nedlastingshastigheter på opptil 100 Mbps. Kunder til Scarlet, lavkostdatterselskapet til Proximus, kan spare €8 ved å bytte fra Trio-pakken til Loco internett-abonnement.

Til slutt, hos Orange kan du spare 17€ per måned ved å bruke Orange Home Internet for 42€ per måned. Legg til Orange TV Lite, Orange TV-appen, og du vil ha tilgang til tjue kanaler på favorittenheten din og spare €8,50 per måned.

Men foretrekker du tradisjonell TV? Her er de mest nyttige TV-abonnementene med dekoder.Les også på MonTelco.be:

Å bytte internettleverandør er billigere uten papirer

Er mobilinternettsamtaler billigere?

Høyhastighetsinternett via fiber er allerede mulig for 50 euro per måned

Vår partner Montelco gir deg denne artikkelen. Montelco.be er en uavhengig telekommunikasjonskomparator for Internett, mobiltelefoner, TV og fasttelefoner.

READ  Bodo: ny by, ny flyplass

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *