Er det første snø- eller høstværet garantert snart? Her er værmeldingen til Luc Trullemans for november

Denne langhelgen vil vi igjen nyte godt av et tørt og moderat antisyklonregime med høytrykksenter over Østerrike denne fredagen, som vil sende oss sørlige vinder fra Sør-Frankrike og Middelhavsbassenget.

I løpet av natten og morgenen vil det være lavlags- eller tåkeformer, spesielt lokalisert sør og øst i provinsene Liège og Luxembourg, med lett frost selv i dalene.
videoer

Utover dagen, solfylt med noen slør av cirrusskyer oppe, denne fredagen vil det være 10 til 15° og lørdag også 13 til 17°. Om natten er minimum vanligvis 8 eller 9° langs kysten, 3 til 8° innover i landet og +3 til -4° i Ardennesdalene.

søndag

Antisyklonsonen har en tendens til å strekke seg videre mot Skandinavia, som fortsatt vil opprettholde en sør-sørøstlig strømning i Vest-Europa, med temperaturer rundt 11° i østlige høyder og 15° i sletter og hav.

13. november

Noen få netter og morgentåker vil være fryktet over hele regionen, men et skyteppe oppe lover å bli en lys dag til tross for melkehimmelen.

mandag

Lave skyer eller tåke vil fortsatt være tilstede om morgenen, spesielt i områder sør for bydelene Campagne og Chambray og Meuse. Senere blir himmelen overskyet med noen solskinn. Et litt lavere maksimum på 8 til 13° avhengig av plassering.

En regnsone som beveger seg nord-øst for Frankrike vil oversvømme landet over natten med noe lett til moderat regn.

tirsdag

Sørlig vind på 40-50 km/t vil merkes med ankomsten av en dyp storm lavt vest for Irland.

15. november

Himmelen vil være stort sett overskyet med friskt regn vest i landet om kvelden, for så å spre seg til alle deler i løpet av natten.

READ  Hjelperen som anklaget Cumo for å ha manipulert sier: 'Det han gjorde mot meg er en forbrytelse' Andrew Cuomo

onsdag og torsdag

Våre regioner ligger mellom den skandinaviske antisyklonen, som vil begynne å presse stadig mer kald luft over Sentral-Europa, og lavninger som sprer seg over havet i nærheten. Disse vil holde oss i en havstrøm, hvor det vil dannes nedbørsområder i luften, hvor temperaturen vil være nær sesongverdier, dvs. mellom 7 og 13° avhengig av høyden.

Evolusjon for fredag ​​og neste helg

Været vil være overskyet eller varierende med episoder med regn, som kan være betydelige, men vil avta i intensitet i løpet av helgen.

17. november

Temperaturene er litt kjøligere med dagtidsverdier på 4 til 8° i Ardennene og 8 til 12° i slettene og kystområdene.

Mulig trend for perioden 21. til 24. november

Temperaturene og forholdene er høstlige, med en høyde på 5 til 12° svingende til tider med lett regn, svært nær sesongmessige normer for slutten av november.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *