Er «du» fra jobbintervjuet mer effektivt til å rekruttere?

Denne tendensen til «deg» er Inspirert av en mer direkte angelsaksisk dynamikk skiller den ikke ut «deg». Hos Odoo, en annen kjent programvareutgiver med base i Louvain-la-Neuve, merker vi også dette. Der er jobbtilbud på engelsk, men kjennskap er essensielt fra første telefonkontakt med kandidaten. Det er normen, og til og med selskapets retningslinjer.

«Vi ser at kandidaten er mer og mer komfortabel med fortrolighet. Jeg vil si at av ti telefonintervjuer er det ikke engang én kandidat som nekter å kjenne meg, så det er egentlig en veldig liten minoritet.kommentar Mathilde Verlaine, Odoo rekrutterer. Vi har et ganske uformelt arbeidsmiljø og ønsker derfor ikke å gi fra oss et bilde som ikke er representativt under telefonintervjuet. Derfor setter vi filteret direkte inn i dusjen og bruker det som skal brukes senere.«

dette Det uformelle aspektet åpner døren for diskusjon og dialog, en mer spontan utveksling, ifølge talsmenn for denne formelen. Og da kan «du» være mer effektivt for sektorer som sliter med å bli ansatt, for eksempel IT-yrker. Den empatiske siden av «deg», denne følelsen av nærhet, er også en forførelsesprosess for å rekruttere sjeldne kvalifiserte talenter.

«Ansettelsessamtalen har blitt like mye et salgsintervju som det har blitt et innkjøpsintervju, et eller annet stedbemerker Jean-Paul Erhard, administrerende direktør i Peoplesphere, en HR-medieplattform. Så hva selger du? Rekruttereren må selge sin organisasjon. Så vi er i en enhet som er mer dialogbasert, der den pleide å være en enhet som ligner mer på avhør. Dette bringer også dette behovet til bedriftseieren for å selge sin organisasjon, å posisjonere seg, å være attraktiv, å være den personen vi vil velge, og det utvikler behovet for å skape et nært forhold.. «

READ  Høyere oljepriser gir fortjeneste i europeiske energiselskaper

Audrey Remacle legger vekt på det strategiske aspektet ved jobbintervjuer. «Som vi sier på engelsk, det er en «tone of voice», en tone of voice som vi bruker som et markedsføringsargument. Det skaper nærhet når du er på kjente vilkår, så jeg tror det er det enhver HR-markedsfører prøver å gjøre..

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *