Er Ed Sheeran en tyv? Dommen i rettssaken mot ham er i ferd med å bli frigitt

Den britiske musikeren Ed Sheeran vant torsdag en sivil sak i New York for å ha stjålet amerikanske Marvin Gayes sang.

En jury for føderal domstol på Manhattan, som brukte ti dager på å prøve den ikoniske opphavsrettssaken til musikk, fant ut at den 32 år gamle sangeren «uavhengig» laget sangen sin, hans 2014-suksess «Thinking Out Loud». Så ikke en delvis kopi av Marvin Gayes berømte «Let’s Get It On» av Prince of Soul i 1973.

Ed Sheeran, som har deltatt i høringene siden 24. april og forsvarte seg for å ha stjålet Gayes tittel, reiste seg ved kunngjøringen av dommen, takket juryen og klemte teamet hans, sa en AFP-journalist til retten.

Implikasjonene av rettssakens utfall var betydelige: Noen musikkforskere og juridiske eksperter advarte om at en kjennelse mot sangeren ville «kjøle» artister ut av å lage musikk. Saksøkere er arvingene til Ed Townsend, en amerikansk musiker og produsent som skrev sangen «Let’s Get It On» sammen med den afroamerikanske soullegenden (1939-1984) Marvin Gaye.

Civil Party påpekte «likhetene og åpenbare felleselementene» mellom sangen og «Thinking Out Loud».

Dette er Ed Sheerans andre saksseier på et år: han vant også en separat rettskamp ved High Court i London i april 2022, der to musikere anklaget ham for å kopiere et av verkene deres for hans megahit «Shape Off». Du».

I New York måtte den britiske singer-songwriteren spille gitar og synge i retten som et løfte om god tro.

READ  "Så jeg det?", "Vrivillig eller ikke?" ... (Video)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *