Er sparepenger trygge i bankene?

Det er et unntak fra hver regel: den belgiske lovgiveren har faktisk bestemt at noen innskudd midlertidig kan dra nytte av beskyttelse høyere enn de berømte €100 000.

Første scenarioInnskudd direkte knyttet til kjøp eller salg av fast eiendom. De er beskyttet opp til 500 000 euro. Men pass på, det er forhold, som definert av SPF Finances:

  1. «JEGBegrepet «privat boligeiendom» refererer til fast eiendom som har vært brukt, brukt eller vil bli brukt som hovedbolig for innskyter. Så sekundærboliger, næringsbygg, tomter osv. er unntatt.«
  2. Det er en tidsbegrensning, fordi denne tilleggsdekningen fra sikringsfondet gjelder.I en periode på seks måneder etter at beløpet er satt inn på kontoen eller fra det tidspunkt slike innskudd lovlig kan overføres «.
  3. Andre viktige detaljer:Kjøper (eller selger) må opprettholde kontoen som det gjøres innskudd på. Og «Ved et kjøp må signeringen av salgsavtalen minst være effektiv. Et enkelt tilbud eller intensjon om å kjøpe er ikke tilstrekkelig«.

Andre scenario baner vei for beskyttelse på opptil €500 000:Innskudd som er direkte relatert til spesifikke hendelser i innskyterens liv og som er et resultat av betalinger av hovedstol og renter etter pensjonering eller død, bortsett fra arv, oppsigelse eller uførhet«.

og endelig, Tredje scenario«,»Innskudd som tilhører fysiske personer som følge av utbetaling av forsikringsytelser, samt utbetaling av erstatning tildelt ofre for straffbare handlinger eller rettsfeil, uavhengig av skadens art«.

READ  Digital tretthet driver opp forventninger og bestillinger for Nor -Shipping 2022 - ShipInsight

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *