Erling Bergs Kvitfjell Hut

Etter mange års arbeid i Oslo og San Francisco-baserte Mork Ulnes Architects lanserte den norske arkitekten Erling Berg nylig sin egen praksis, og hans første prosjekt er en koselig hytte med en minimalistisk skandinavisk estetikk og et miljøvennlig design.

Langrennsløyper ligger langs den sørvendte høyden til Kvitfjell Cabin. De kobler seg til utforbakkene i det omkringliggende Kvitfjell skiområdet.

Førerhuset er kledd i rå, lokalprodusert furu som vil utvikle en sølvgrå patina over tid.

Kvitfjell Cabin er oppkalt etter sin beliggenhet og ligger på et forhøyet område som ble valgt ut av klienter, en familie med lidenskap for ski, for sine førsteklasses skibakker og fantastisk utsikt over den spektakulære nasjonalparken.

Den lyse stuen vender mot sørvest for optimal utsikt over landskapet.

Oljet hvit furu gjør at hvelvede rom føles lyse og lyse selv i lange, mørke vintre.

I tillegg til landskapsutsikten ba designbriefet om en relativt kompakt konstruksjon. “Et stort mål for dette prosjektet var å redusere hyttens fotavtrykk så mye som mulig for å holde byggekostnadene lave, samtidig som de oppfyller de programmatiske behovene til fire soverom, to bad, badstue og stue / romslig og åpen spisestue. rom koblet til et kjøkken, forklarer Berg.

“Korridorer blir ofte sett på som døde rom, men denne har et formål og en funksjon,” forklarer Berg. “Det dyttet deg nesten inn i hovedrommene.”

Den koselige stuen har en oppdatert Børge Mogensen-stol og en Recover-sofa fra Bolia. Salongbordet ble hentet fra Jotex.

For å oppnå en følelse av romslighet i stuen og spisestuen med åpen planløsning, ble Berg inspirert av utformingen av Frank Lloyd Wrights bruk av ‘galleriet’, en inngangshall med lav takhøyde som fører til et hvelvet rom, som føles høyere og mer åpen på grunn av det arkitektoniske prinsippet om kompresjon og frigjøring.

READ  Flere mennesker innlagt på sykehus enn noen gang til nå, sier Matt Hancock

Spisestuen er innredet med renoverte danske stoler fra 1970-tallet, et eikebord kjøpt fra en lokal butikk som heter Jysk, og en pendellampe fra Muuto Fluid.

På bildet er et av barnesoverommene med en glassdør som åpner ut mot landskapet.

Berg vurderte også tradisjonell båtdesign mens han planla utformingen av det 1.560 kvadratmeter store hjemmet. “Jeg strakte” båten “ut av hovedvolumet og lot de private rommene følge gallerirommet, omtrent som de nedre dekkoppsettet til de gamle seilbåtene, før jeg gikk ned til det felles oppholds- / spisestue- / kjøkkenområdet som følger det skrånende terrenget. , sier Berg.

Hovedsoverommet på nordsiden av huset er flankert av et stort vestvendt vindu som fanger utsikt over solnedgangen og et mindre vindu mot øst.

Et blikk på badet, som har lyse khaki-mosaikker av Vitra.

Arkitekten innebygde det meste av hytteprogrammet i et smalt rektangulært volum som strekker seg 85 fot fra øst til vest. “Badet følger samme strategi, og strekker seg nordover, men med vinduer som vender mot øst for soloppgang og vest for solnedgang,” sier han.

Et blikk inne i badstuen, som er laget av furu.

“I stedet for bare å plassere de vertikale lamellene foran deler av vinduene, ønsket jeg å innlemme lamellene for å være en del av det ytre på alle veggene. Dette skapte en følelse av harmoni og lek i høydene som ellers ville være enkle og ren “. forklarer Berg.

Selv om de store, isolerte vinduene var medvirkende til å skape den romslige følelsen av hytta og den innrammede utsikten, ville størrelsen i utgangspunktet ikke oppfylle lokale tillatelsesregler, som begrenser vindusstørrelsen for å redusere fugledrap etter kollisjoner av fly. Berg løste problemet ved å installere loddrette trelister foran vinduene. Disse lamellene fortsetter langs veggene for å skape et sammenhengende utseende.

READ  Mystiske striper over Russland i satellittbilder, og NASA er stubbet

Selv om Kvitfjell Cabin ble opprettet for bruk året rundt, var feriehuset primært designet for vinterferier og håndtering av tunge snøbelastninger.

For å utforme takoverhenget relativt tynt for kraftig snøfall, tredoblet Berg antall ekstruderte lameller i takkonstruksjonen.

“Hytta er større enn en tradisjonell norsk fjellhytte, med høyere tak og større vinduer og dører, men det føles fortsatt veldig koselig og intimt fra innsiden – det var viktig å beholde dette, og jeg er glad for å si at det fungerte,” sier han Isberg.

Hytta holdes varm om vinteren takket være elektrisk gulvvarme, peisovn, glassfiberveggisolasjon og doble vinduer.

Kvitfjell hytteplan

Kvitfjell hytteplanplan

Øst og vestlig høyde på Kvitfjell-hytta

Kvitfjell hytte nord og sør høyder

Detaljert del av Kvitfjell-hytta

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *