Erling Holland avslører at han kunne ha spilt for et annet land enn Norge: «Du vet aldri…»

Erling Holland skal se trofeet fra sofaen denne vinteren. Norge klarte ikke å kvalifisere seg til turneringen. Men Manchester City-spissen kunne ha (i et annet liv) konkurrert med England i verdensmesterskapet…

En spillers liv og karriere avhenger noen ganger av visse ting. Erling Holland har vært svært effektiv foran mål siden starten av karrieren. Nordmannens målrekke har vært en perle i et kjede for Manchester City, som har sådd 23 mål på 17 kamper siden han kom.

På landslagsnivå er Holland en del av en gylden generasjon, sammen med Martin Odegaard. Men de unge norske skytterne klarte ikke å kvalifisere seg til verdenscuppen og vil se arrangementet fra sofaen (eller ikke).

I en alder av 22 kunne Holland ha spilt sitt første verdensmesterskap under to forhold: landet hans kvalifiserte seg via normal rute eller … han ble valgt ut av England.

Dette avslører Holland i et intervju med avisen Cole. «Jeg bodde her [en Angleterre] Jeg bodde lenge i Norge, tre og et halvt eller fire år, så det var naturlig å velge Norge«, trodde spissen.

Erling ble født og bodde i England i noen år da faren Alf-Inge (tidligere fotballspiller) var i Manchester City. «Du vet ikke hvordan det hadde vært hvis pappa hadde spilt i England lenge, kanskje jeg hadde vært engelsk. Jeg vet ikke.«

Men det er ikke snakk om å beklage det miraklet: «Jeg er norsk og er stolt av det«.

Holland vil hvile resten av måneden ettersom konkurransen fortsetter før de returnerer til det som alltid er en travel sluttblokk i Premier League.

READ  Norge sier cyberangrep mot parlamentet ble utført fra Kina

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *