ESA avslører konseptet med en oppblåsbar rombase som skal «begraves» på Månen

Med en oppskyting opprinnelig planlagt til forrige mandag (29), omplanlagt til lørdag (3) og for øyeblikket suspendert på ubestemt tid, vil Artemis 1-flyvningen til månen være det første oppdraget til NASAs nye romutforskningsprogram, som har med støtte fra den europeiske Space Agency (ESA), blant andre internasjonale enheter.

Et av målene er å etablere en permanent base for mennesker på vår naturlige satellitt, som skal fungere som et hotspot for andre kropper i det store rommet i fremtiden, med Mars som det første målet.

For å gjøre dette analyseres flere prosjekter som skal brukes av programmet. Blant dem er det verdt å fremheve den som foreslår opprettelsen av en oppblåsbar månebase.

Som det britiske nettstedet påpeker express.coideen kan virke litt langsøkt, men den prefabrikerte, ultralette naturen til et slikt konsept ville gjøre det egnet for ombordstigning og installasjon på månen.

Dette forslaget er resultatet av en studie av Thomas Herzig og hans kolleger ved pneumocell, et oppblåsbart selskap basert i Wien, Østerrike. Prosjektet er valgt ut av ESA til å inngå i deres «Open Space Innovation Platform».

I følge byrået vil de oppblåsbare basene bestå av et sett med habitater i form av en «smultring», og vil være plassert ved siden av månepolene, i områder med nesten permanent isolasjon. «Når de er blåst opp, vil disse habitatene bli begravd 4 til 5 meter ned i månejorden for å beskytte dem mot stråling og mikrometeoritter,» het det i en uttalelse fra ESA.

Over hvert habitat vil det bli reist et espalier som støtter en speilmembran, designet for å rotere etter solen over himmelen. Sollys fra speilet ville bli rettet gjennom et kunstig krater, hvorfra et annet kjegleformet speil ville reflektere det på det omkringliggende drivhuset.

READ  Lenovo Tab P11 Pro: 30 % umiddelbar rabatt på dette berøringsnettbrettet du ikke kan gå glipp av

I følge pneumocell, kan strukturen lett sendes til månen. «Vi sjekket hvilket av de eksisterende eller planlagte romfartøyene som kunne brukes til å transportere utstyr og astronauter til månestedet,» forklarte selskapet, og avslørte at det mest passende kjøretøyet ville være SpaceXs Starship.

Men andre raketter er ikke utelukket. «Vårt konsept kan også realiseres ved bruk av mindre kjøretøy som Ariane-6, i kombinasjon med Great Logistics fremtidige europeiske lander. »

Har du sett de nye videoene på Youtube digitalt aspekt? Abonner på kanalen!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *