Estlands president støtter arktisk jernbaneprosjekt, forsiktig med fremtiden for arktisk skipsfart – Eye on the Arctic

Nordic Barents, som holder Hong Kong-flagget og frakter 40.000 tonn jernmalm, forlater Kirkenes i Nord-Norge på vei til Kina via Nordsjøveien 4. september 2010. Veien langs Russlands arktiske kyst kan kutte avstanden dramatisk mellom Atlanterhavet og havet Stillehavet, men klimaendringene gjør uforutsigbare veisituasjoner og leveringstider usikre. (Helge Stirk / AFP / Getty Images)
Estlands president sier at landet favoriserer jernbaneprosjekter som bedre kan koble det til resten av Europa og Arktis, men uttrykte forsiktighet med hensyn til fremtiden for skipsfart i Arktis.

«Estland og Finland hevder også at kanskje det på et tidspunkt i fremtiden, hvis det er en jernbane, kan vi ha en tunnel mellom de to landene,» Sa Christy Calgolid. «Vi har gledet oss til dette.»

«På den annen side, hvis jeg ser på hva forskere forteller meg, vil tilgang på alle arktiske sjøveier i lang tid være uventet. De åpner og lukkes. Isen beveger seg, isen kommer og går. Vi er ikke veldig nær å ha et pålitelig pass, Og jeg er ikke sikker på at jeg vil ha det [it]For når alt kommer til alt, vil vi at Arktis skal opprettholde isdekket så mye som mulig, og vi vet at det akkurat nå ser relativt dårlig ut.

«Vi ser fortsatt at mye mer trafikk mellom nord og sør kan organiseres bedre, og på en mer klimavennlig måte hvis den flyttes lenger bort fra skip og legges på jernbane før den går til Sentral-Europa. Det er også mye raskere og ankomsttidene blir mer forutsigbare.» .

Arktisk megaprosjekt

Calgulaides kommentarer ble gitt i forrige uke som en del av en hypotetisk hendelse av Arctic Circle-konferansen 14. januar for å diskutere Estlands forespørsel om å bli observatørstat for Arktisk råd.

I en spørsmål-og-svar-økt ble hun bedt om å se megapolære prosjekter, som det foreslåtte arktiske prosjektet som skulle skape en transportkorridor fra den norske byen Kirkenes i Arktis, gjennom Finland, og som deretter ville være knyttet til Estland sjøveien. Tunnel mellom Helsinki og Tallinn.

READ  Innfødte demonstranter krever norsk 'asyl' for et brasiliansk tre
Et kart som viser den nye transportveien som skal opprettes av en undersjøisk tunnel som til slutt vil knytte Helsingfors til den estiske hovedstaden Tallinn over Finske golfen, og byggingen av den arktiske jernbanen nord for Rovaniemi. (Arktisk korridor)

Prosjektet ledes av Finest Bay Area Development i Finland, som overtok prosjektet etter at en felles finsk-norsk arbeidsgruppe nedsatt av det finske transport- og kommunikasjonsdepartementet for å undersøke planen konkluderte med at de forventede godslastene ikke kunne rettferdiggjøre prosjektet. 3 milliarder euro (4,4 milliarder kanadiske dollar) og ublu ekstrautgifter for å oppgradere infrastrukturen i Sør-Finland for å drive den nye ruten.

I 2019, den beste utviklingen i Gulf-regionen Undertegnet et memorandum of Understanding (MoU) med Sor-Varanger Utvikling, det Kirkenes-baserte offentlige forretningsutviklingsselskapet for den norske arktiske kommunen Sur Varanger, for å studere muligheten for å bygge en arktisk jernbane mellom Rovaniemi, Finland og Kirkenes, Norge.

Prosjektet støttes av mange arktiske innbyggere, Norge og Finland, som sier at prosjektet er nøkkelen til den økonomiske velstanden i deres avsidesliggende regioner. Men urfolk i de to landene sier at prosjektet vil avskjære deres tradisjonelle landområder og reinbeiteområder og ødelegge deres kultur og levebrød.

Estland sa at det i prinsippet ville støtte prosjektet Oppfølging gjennom offentlig sektor i samarbeid med den finske regjeringen.

Vokt dere for forventet bom på Nordsjøveien
– Vi ser fremdeles at mye trafikk mellom nord og sør kan bli bedre organisert, og på en mer klimavennlig måte hvis den ble flyttet lenger bort fra skip og satt på jernbane før den dro til Sentral-Europa, sier Estlands president Kirsty Calgulaide, avbildet her. Ettersom det estiske parlamentet åpner 4. april 2019 i Tallinn, er det også mye raskere og ankomsttider er mer forutsigbare (Raiju Bajula / AFP via Getty Images)

Calgulaide avviste forslag om at økt godstrafikk inn og ut av Sabita, Russland, og plasseringen av den arktiske havnen og LNG-anlegget som hadde tiltrukket investeringer fra land som Kina, var en indikasjon på at Nordsjøveien ville bli en stor internasjonal dimensjon. Transportvei.

«Jeg vet at det utvikler seg veldig raskt, og det investeres mye. Men vi kan se at disse campingvognene har vanskelig for å krysse banen, og det er derfor påliteligheten for levering alltid har vært aktuelt,» Sa Calgulaide.

«Og jeg føler meg alltid litt ukomfortabel når vi benytter oss av noe vi angrer på, som er smeltingen av Arktis. Og jeg er ikke sikker på at LNG vil være en del av energimiksen vår veldig lenge. Jeg er idealistisk. Jeg tror alle land kan stole på helt fornybare ressurser.»

READ  Vil du konvertere termobilen din til elektrisk? Det er nå mulig i Brussel!
Ministerial kan

Estlands søknad om å bli observatørland i Arktisk råd vil bli diskutert på forumets neste ministermøte i mai.

Skriv til Eilis Quinn på eilis.quinn (at) cbc.ca

Relaterte historier fra hele nord:

Canada: Kinesiske sandaler leder til Canadas nordvestlige territorier på et transkontinentalt leveringsoppdrag, CBC News

Finland: Arctic Railroad – Building a Future or Destroying a Culture?, Eye on the Arctic

Norge: Arktiske forsendelser til Asia vokser etter hvert som LNG-transportører flytter til østlige markeder, ifølge The Independent Barents Observer

Russland: Russlands transportminister sier Nordsjøveien er et skritt nærmere helårs trafikk, The Independent Barents Observer

Amerikas forente stater: Biden indikerer planer om å stanse oljeaktiviteten i Arctic shelter, The Associated Press

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *