Et ekte mirakel på Everest: En nepalesisk guide redder en bevisstløs og frossen klatrer i 6 timer…

En malaysisk fjellklatrer som besteg Mount Everest ble reddet av en guide i 6 timer på ryggen. Et virkelig mirakel gitt høyden, nesten 9000 meter og mangel på oksygen.

Kl. 01.00 Noen hundre meter fra toppen møter den nepalesiske guiden Khelje Bemba en malaysisk turist som klamrer seg til et kaldt og frossent tau. Mannen er bevisstløs på 8500 meter… timene hans er talte.

Ute av stand til å mobilisere helikopteret, bestemmer sherpaen seg for å sende hele teamet opp for å redde klatreren i nød. «Det tok meg 5 til 6 timer å gå fra 8500 meter til 7900. Det var veldig tøft.»En fjellguide forklarer.

Den mirakuløse klatreren er nå utenfor livsfare etter å ha nådd leir nr. 4, som ligger mindre enn 8000 meter unna. Denne utvinningen er sjelden og imponerende …

Amatørfjellklatrere sier at dette er en skikkelig bragd. Selv om dette gjøres ved hjelp av en oksygenflaske i ekstreme tilfeller. «Det er egentlig ganske eksepsjoneltAmatørfjellklatrer kjenner igjen Anne Delandscheer. Vi snakker om dødssoner som allerede eksisterer over 8000 meter eller deromkring.

«I tillegg, hvis du må bære denne malayseren som veier minst 70 kg… uten oksygenmaske, virker det for meg umulig»En annen amatør fjellklatrer, Jean-Luc Lanay, tror på sin del.

På grunn av ugunstig vær eller mangel på forberedelser har 17 klatrere allerede omkommet våren 2023….til dags dato er dette den dødeligste sesongen i Everests historie.

READ  Putins fetters datter drept: Ukrainas reaksjon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *