Et norsk selskap rapporterer at fokus har skiftet til østkysten etter å ha solgt sine oljesandinteresser

Den kanadiske armen til den norske oljegiganten Equinor ASA sa at den stengte Calgary-kontoret i sentrum og flytter personalet til St. Johns, NL, for bedre å fokusere på offshore-operasjoner på østkysten etter å ha solgt sine interesser i Alberta i 2017.

Stavanger, det norske selskapet, tidligere kjent som Statoil, sier sammenslåingen av kontorene vil kutte om lag 30 prosent av sine 120 kanadiske ansatte i både St. John og Calgary.

Talsperson Alex Collins sier at Equinor tok beslutningen om å slå sammen kontorer i fjor sommer for å forbedre organisasjonseffektiviteten.

Det heter at det vil opprettholde en liten markedsførings- og handelsvirksomhet i Calgary.

Equinor solgte Leismer termiske oljeprosjekt og Corner oilands-prosjektet til Calgary-baserte Athabasca Oil Corp i 2017 for $ 435 millioner i kontanter pluss 100 millioner Athabasca-aksjer, pluss ytterligere $ 250 millioner i nødutbetalinger basert på fremtidige oljepriser.

Equinor er operatør av syv funn utenfor kysten av Newfoundland og har operasjonelle interesser i Terra Nova, Hebron og Hibernia produksjonsprosjekter der.

«Beslutningen om å slå sammen kontorer er tatt for å forbedre organisasjonskompetansen i vår kanadiske virksomhet og tilpasse seg den oppdaterte kanadiske forretningsstrategien,» sa Collins i en e-post.

«Vi tok en beslutning om å fokusere våre aktiviteter på våre offshore eiendeler i Canadas østkyst. Equinor … vil ikke evaluere sysselsettingsmuligheter i Canadas energibransje på land lenger.

© 2021 The Canadian Press

READ  Seagust JV-investeringsselskaper danner bud for kjøp av vindkraft til havs i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *