Et «Nytt Kasakhstan»: Sentral-Asias største presidentland

Kasakhstans nåværende president, Kassym-Jomart Tokayev (69), som kom til makten i 2009, vant søndagens presidentvalg med klar margin.. I mangel av motstand hevdet han sin posisjon som den nye sterke mannen i Sentral-Asias største land; Selv om det siste året har vært mørkt for denne ressursrike staten.

Han sikret seg 81,31 % av stemmene og en deltakerandel på 69,44 %, ifølge foreløpige resultater offentliggjort av valgkommisjonen mandag. Som forventet oversteg ingen av hans fem motstandere 3,42%. Lidenskapen til denne meningsmålingen er viljen til å stemme.»mot alle«, en nyhet, tiltrakk seg 5,8% av velgerne, og kom på andreplass.

OSSEs internasjonale valgobservatører beklaget sine anbefalinger før valget.Angående grunnleggende friheter og betingelser for valgbarhet og registrering av kandidater«være»Det ble ingen oppfølging«.

Søndag kveld sa Kasim-Jomart Togayev, som vant nesten 71 % av stemmene ved forrige valg i 2019, «Enhet«Å implementere hans program for konstitusjonell reform i juni.»Dette valget åpner en ny æra og alle store maktstrukturer vil bli reformert«, lovet han. Han gjentok sitt engasjement for økonomiske reformer.Slutt på monopol på makt«, opplevde Kasakhstan tre tiår med styre av Nursultan Nazarbayev, som trakk seg i 2019.

Presidentkandidaten aksjonerte for å utvikle planen sin.Nye Kasakhstan«, rettferdig, ifølge løftene.

READ  "Lobbyister fra oljeindustrien gir store delegater til klimakonferansen" | Økologi

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *