Et russisk datterselskap av Google begjærer seg konkurs

«Google Russland har publisert en melding om sin intensjon om å begjære seg konkurs», bekreftet en talsmann for gruppen i et brev sendt til AFP torsdag.

«Konfiskeringen av Google Russland-bankkontoen av russiske myndigheter hindrer vårt kontor i Russland i å drive, ansette og betale våre ansatte der, betale penger til leverandører og selgere og oppfylle andre økonomiske forpliktelser», forklarte han.

«Folk i Russland er avhengige av våre tjenester for å få tilgang til kvalitetsinformasjon, og vi vil fortsette å opprettholde gratis tjenester som Søk, YouTube, Gmail, Maps, Android og Play,» sa han.

Den amerikanske giganten er under press siden det russiske angrepet på Ukraina.

Den 21. april bøtelagt en russisk domstol gruppen med 11 millioner rubler (mer enn 126 tusen euro på den tiden) for ikke å fjerne «forbudt» innhold om angrepet.

Russland lovet hevn i begynnelsen av april etter å ha stengt YouTube-kontoen til det russiske parlamentet. Flere mediekanaler lojale mot Kreml og russiske tjenestemenn har også blitt forbudt der.

Den russiske kommunikasjonspolitimannen, Roskomnadzor, anklaget Google og YouTube for «terroristiske» aktiviteter i mars i fjor, noe som varsler en mulig stenging av nettstedet i Russland, slik det har skjedd på Twitter, Instagram og mange uavhengige medier siden angrepet i Ukraina.

Russiske myndigheter har aggressivt styrket det juridiske arsenalet for å kontrollere kommunikasjon knyttet til konflikten, og truet de som sprer «falsk informasjon» om det russiske militæret med opptil 15 års fengsel.

READ  I fremtiden kan NRI komme fra disse landene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *