Et skremmende bilde: Prisen på en liter diesel overstiger 2 euro Vil drivstoffprisene stige betydelig?

For første gang på nesten ett år steg prisen på diesel over det symbolske nivået på 2 euro per liter tirsdag. En ny økning reiser spørsmålet: Vil drivstoffprisene stige igjen, slik som skjedde med begynnelsen av krigen i Ukraina? Svarelementer.

Å fylle drivstoff på bilen er noen ganger som å tømme lommeboken. Vi har levert mikrofonen til trafikantene. Selv på bensinstasjonene som tilbyr de beste prisene, er det merkbar misnøye. «For dyrt, uakseptabelt«, reagerer syklisten.»Det blir en stor luksus«, forteller et annet vitne til oss.

Nedenfor er de offisielle prisene for denne tirsdagen:

  • Bensin 95: 1.875 euro/liter
  • Diesel: 2.027 euro/liter

Produserende land reduserer tilbudet

Denne økningen forklares av den nylige beslutningen fra de to viktigste råoljeproduserende landene, Russland og Saudi-Arabia. De valgte å redusere tilbudet for å øke prisene. «De mener at prisen satt i juni og mai ikke var nok til å sikre deres økonomiske velstand.«, forklarer Olivier Nerink, representant for Fuel and Fuel Traders Association.

Det er ingen myndighetstiltak i horisonten

For mange belgiere er det ikke et alternativ å være uten bil eller motorsykkel. Regjeringen kan redusere drivstoffavgiftene (for tiden 90 cent per liter)… men det ser ikke ut til å være på dagsorden. «Regjeringen har gjort mange ting tidligere. I fjor kuttet han avgiftene på bensin og diesel kraftig for å kutte husholdningenes regninger, men det har blitt vanskelig å fortsette med denne typen arbeid da offentlige finanser er under stort press.«, påpeker Charlotte de Montpellier, økonom ved ING.

READ  Tretten tusen bestillinger på en morgen for energibonusen

I denne anspente økonomiske og politiske konteksten tør ingen av våre samtalepartnere forutsi prisutviklingen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *