Et teammedlem går av med pensjon midt i krisen fra Norges største eier

Anton Joiner skriver i en norsk børsmelding at selskapet har fått melding om avgang fra et styremedlem.

Joiner er risikodirektør for Aircap, et irskbasert leasingselskap – verdens største eier og lease av kommersielle fly – som har blitt Norges største aksjonær siden det ble refinansiert i vår. Aircob eier 13,4 prosent av selskapet.

Har mer avstand

Aksjemarkedsmeldingen sa ikke hvorfor Joiner trakk seg, men kilder nær selskapet sa til DN at Joiner ønsker å trekke seg i tilfelle en langvarig interessekonflikt. Det har ikke vært slike sammenstøt mellom Norge og Aircap – som eier flere av Norges flyselskaper – per i dag. Men i fremtiden, når selskapet prøver å få en ny gjenopprettingsplan, kan det være en diskusjon om å verdsette flyet spesielt.

Joiner ble valgt til et uavhengig styremedlem for perioden 2020-2022.

Joiner begynte i Aircap i 2001 og har hatt flere roller i selskapet. Han har også bakgrunn fra Scotia Capital, Commercial Aviation Group og Hunting Cargo Airlines.

Dette kommer dagen etter Norges endelige avslag på en søknad om krisestøtte fra regjeringen – selskapet har avklart at det er avhengig av å få koronainfeksjon.

Norge offentliggjorde i dag sine resultater fra tredje kvartal, og viser at NOK har forsvunnet fra selskapet med mer enn 1,6 milliarder dollar siden juni. Omsetningen for kvartalet var 1,3 milliarder kroner, opp fra 14,4 milliarder kroner i fjor.

Netto rentebærende gjeld ved utgangen av kvartalet var 48,5 milliarder kroner, en økning på om lag 800 millioner kroner fra utgangen av andre kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Craig Wright-rettssaken: Siste bønn i Norge snart

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *