Et tungt bevæpnet krigsskip seiler i norske farvann “for å sikre russiske fiskeres sikkerhet.”

De Admiral Kasatonov Reiser med store marine tårn Nicole Chicker Og marintanker Vyasma. Etter en lang reise som begynte i desember i fjor, kom den nordlige flåten inn i Norskehavet fra sør.

Søndag morgen lå skipene sørvest for Orland Air Base, der den norske F-35 jagerflyen befant seg.

Bare slepebåter og tankskip driver AIS, og deres beliggenhet er synlig i overvåkningssystemer for offentlig skipsfart.

Kart: Kartverket

“En innsatsstyrke for skip fra Northern Navy og støtteskip ledet av et krigsskip Admiral Kasatonov, Har kommet inn i Norskehavet. I flere dager vil marine sjømenn bli opplært til å søke etter ubåter ved hjelp av ekkoloddutstyr i innlandet og sikre russiske fiskeres sikkerhet i fiskeområder. ” Kunngjort På lørdag.

Foreløpig har skipets mannskap en jevn kurs nordover mot Mormonsk.

Det er normalt at krigsskip fra nordflåten seiler utenfor kysten av Norge. De siste årene har det også blitt praktisert rakettøvelser i internasjonale farvann vest og sør for Nordkapp.

Imidlertid har ikke sikkerheten til russiske fiskere i en del av nabolandet Norges økonomiske sone blitt fremhevet som en egen oppgave.

Reklame

I Norge er fokuset mer på søk og gjenfinning i nordlige farvann. En ny SAR-helikopterbase vil bli installert i Troms, i tillegg til de eksisterende ressursene i Bodo, Panak og Longyearbyen.

Moskva har tidligere uttrykt misnøye med den norske kystvaktenes varetektsfengsling av russiske trålere, mistenkt for brudd på fiskeribestemmelsene.

I 2002, Navy Destroyer Severomorsk Reiste til Fisheries Conservation Zone nær Svalbard, da Russland ikke ble anerkjent som en beskyttet sone. Til tross for mistanken i Oslo, beskrev Moskva seilasen som en rutinemessig manøvre rettet mot å inspisere russisk flaggede fiskefartøyer i regionen.

Den økonomiske sonen er 200 nautiske mil fra Norges regionale grense. Landet har ikke full suverenitet over regionen, men har heller suverene rettigheter over naturressurser på kysten og i farvannet over.

READ  Atlee Peterson "World on Fire" (Norsk Melodi Grand Prix 2021)

Russland og Norge deler bevilgningen til felles fiskebestander over Nord. Innenfor den økonomiske sonen, så vel som i fiskerisonen rundt John Mayan i Norskehavet, er den norske kystvakten ansvarlig for lovlig regulering.

Bevæpnet med onyx- og tykkelsesmissiler og et antisupmarintorpedokompleks, Admiral Kasatonov Det er den andre av den nye klassestyrken til den russiske marinen, som vil gå i tjeneste i juli 2020.

Krigsskipet ligger på Kolahalvøya, den viktigste marinebasen til den nordlige flåten, Severomorsk.

Siden avgangen fra Severomorsk 30. desember har krigsskipet seilt over Atlanterhavet og Middelhavet, og gjort vennlige havneanløp til Tyrkia, Syria, Kypros, Hellas, Egypt og Algerie.

Den nordlige marinen sa i en uttalelse at krigsskipet da ville gjennomføre en rekke kampopplæringsoppdrag i Porgeshavet før de innkalte Sevoromorsk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *