etter 6 måneder i verdensrommet, returnerer fire astronauter til jorden, inkludert Thomas Pesquet

SpaceX-kapselen med fire astronauter, inkludert franskmannen Thomas Pesquet, landet fra mandag til tirsdag utenfor kysten av Florida, i Mexicogulfen, etter et seks måneders opphold på den internasjonale romstasjonen, ifølge en video sendt av NASA.

Thomas Pesquet kom tilbake med de andre medlemmene av Crew-2-oppdraget: Japans Akihiko Hoshide og amerikanerne Shane Kimbrough og Megan McArthur klokken 04:33 HB tirsdag. De hadde kommet ombord på romstasjonen (ISS) 24. april.

Bremset av jordens atmosfære og deretter av fire enorme fallskjermer, tålte Dragon-kapselen den svimlende nedstigningen takket være varmeskjoldet. Den må raskt hentes opp av et skip som er parkert i det nærliggende havet, og like etter vil romfartøyets luke bli åpnet slik at astronautene kan gå ut. De vil deretter bli returnert til fastlandet med helikopter.

Elon Musks selskapsskip fraktet også 240 kg vitenskapelig utstyr og eksperimenter.

Flertrinns tur

Turen til jorden foregikk i flere etapper. Kapselen ble løsnet for første gang kl. 20.05 HB.

Så sirklet Dragon rundt romstasjonen i omtrent halvannen time for å fotografere eksteriøret. I direktesendingen av NASA kunne vi se Thomas Pesquet ta av seg drakten og ta disse bildene gjennom et vindu.

Så begynte nedstigningen til selve Jorden, og reisen tok omtrent åtte og en halv time i alt.

Crew-2 er det andre vanlige oppdraget utført av SpaceX på vegne av NASA. Selskapet tillot romfartsorganisasjonen å gjenoppta flyvninger fra amerikansk jord, etter at romferger ble stengt i 2011.

Crew-2-mannskapet returnerer til jorden før ankomsten ombord på ISS av deres erstattere, fire Crew-3-astronauter, hvis start ombord på en SpaceX Falcon 9-rakett har blitt gjentatte ganger forsinket, spesielt på grunn av været.

READ  Mitchells Pizza Ranch for å legge til spillrom som en del av utvidelsesplanen

Til slutt vil det finne sted på onsdag kl. 21.03 lokal tid (3.03 amBT torsdag) fra Kennedy Space Center i Florida.

I mellomtiden vil ikke romstasjonen være ubebodd: to russere og en amerikaner forblir om bord.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *