«Etter å ha klikket, vil du motta en telefonsamtale og deretter…»


Annonser som tar sikte på å promotere disse tjenestene viser ofte en kjent person som tilbyr et bli-rik-fort-opplegg.

«Etter å ha klikket på annonsen eller lastet ned mobilapplikasjonen og oppgitt kontaktopplysningene sine, mottar ofre vanligvis en telefonsamtale raskt fra svindlerne som presenterer dem med et konkret investeringsforslag (i aksjer, i alternative investeringsprodukter, i virtuelle valutaer, etc.). )», forklarer FSMA .

«Disse plattformene fungerer veldig aggressivt. Kriminelle går så langt som å prøve å overbevise ofrene om å la dem ta fjernkontroll av datamaskinene sine slik at de kan foreta visse overføringer.»

Vandaler prøver å overtale ofrene til å betale mer, og hevder at det kreves en ekstra betaling for å frigjøre pengene deres. Dette er en teknikk for å hente ut mer penger fra dem, advarer FSMA.

Ofre har rapportert at de aldri har klart å gjenopprette investeringsagenten, eller at de rett og slett ikke lenger hører fra plattformen de investerte pengene i.

FSMA bemerker at mange uredelige handelsplattformer tilbyr forbrukere det som kalles et «tilknyttet program». Disse programmene viser egenskapene til et pyramidespill eller et Ponzi-arrangement (en uredelig økonomisk ordning som består i å tilbakebetale kundenes investeringer primært med penger kjøpt av nykommere, red.anm.).

Investorer rådes alltid til å bekrefte identiteten til selskapet som tilbyr dem investeringen (selskapsnavn, stiftelsesland, registrert kontor, etc.).

READ  Dogger Banks skip vil bli bygget av VARD of Norway - Daily Business

Et søk på FSMA-nettstedet gjør det også mulig å sjekke om et selskap har de nødvendige lisensene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *