Etter å ha sunget i en kirke, mottok Eddie De Bretto 3000 fornærmelser og drapstrusler: 17 møtte i retten

Rettssaken mot sytten personer anklaget for ondsinnet trakassering på nett rettet mot sangeren Eddy De Bretto startet mandag ved en straffedomstol i Paris.

De unge tiltalte, i alderen 20 til 26 år, arrestert over hele Frankrike og returnerte til retten for hatefulle og homofobiske internettrusler fra sangeren – på første rad, under rettssaken – etter en konsert han donerte til kirken Saint – Eustache i Paris.

Fikk en invitasjon til å opptre på funksjonen «Who Goes Piano Goes Chano»Eddie De Bretto utførte sin rolle «Hva er poenget» Hentyder til vanskelighetene med å forene hans homoseksualitet og religion.

«Jeg tror ikke jeg er klar til å beholde Bibelen din (…) Jeg vet hva du liker, jeg tror ikke jeg har lest de riktige bøkene / Men du vil fortelle meg + Nei, det er for mye , Du er ikke frisk nok + / For å bli med i rekkene dine, du har ingenting å gjøre», Eddie De Bretto sang da.

Fremkalle disse temaene i en kirke? «Jeg går helt ut ifra at (…) jeg vet ikke hva som er galt med at jeg er sodomitt som synger i en kirke»Sangeren ble initiert, invitert til baren. «Det er min preferanse som kunstner å stille spørsmål om viktige og vitale temaer, og jeg tenker ikke på slike skadelige kommentarer.»

På slutten av opptredenen hennes som ble lagt ut på Instagram, mottok hun nesten 3000 fornærmelser og drapstrusler på sosiale nettverk, bekreftet hennes advokat Nicholas Verley under rettssaken.

«Big bastard», «Vi finner deg for respektløshet, drittsekk», «Dø i helvete, din skitne hund», «Jeg skal voldta deg med en kost i en moske».For eksempel, ifølge skjermbilder publisert på sangerens Instagram-konto, skrev internettbrukere.

READ  Det var Max Dupri som pådro seg myndighetenes vrede

De hatefulle meldingene fikk Paris offentlige påtalemyndighets nasjonale pol for kampen mot netthat (PLNH) til å leie inn tjenester til en livvakt og sende inn en klage.

«Jeg var for redd for å forlate huset mitt, søvnforstyrrelser, (…) depresjonsforstyrrelser, jeg kunne ikke forstå denne volden», Sangeren gjentok og la merke til at sognepresten i Saint-Eustache «uttrykte sin fulle støtte».

De tiltalte – tolv, fem fraværende – ble siktet for trakassering på nettet, manglende evne til å jobbe i mer enn åtte dager (ITT) og trakassering på nettet med ITT i mer enn åtte dager, på grunn av offerets seksuelle legning.

Høringen skal etter planen vare frem til fredag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *