Etter at det nederlandske lasteskipet ble dramatisk gjenopprettet fra Norge

OSLO (Reuters) – Beredskapsteam ble evakuert tirsdag etter at et nederlandsk lasteskip sank i Nordsjøen etter en evakuering av mannskapet i stormvær, og forårsaket et oljesøl utenfor norskekysten.

Opptak som ble utgitt av Norwegian Rescue Coordination Center viste at noen av de 12 besetningsmedlemmene hoppet i havet sent mandag fra en dårlig oppført Emslift Hendrica før de ble reddet med helikopter. Andre ble lastet direkte fra dekk.

Alle ble brakt i sikkerhet, men skipet fortsatte å bevege seg mot landet. Det er for tiden 74 km utenfor Norges kyst.

Det forventes at vinden gradvis vil skifte skipet parallelt med land, noe som vil gi mer tid til redningsaksjonen, sa Hans Better Mortensholm i Kystverket til Reuters.

“Våre beregninger indikerer nå et vindu med muligheter til å handle, som vil vare til onsdag ettermiddag,” sa han. “Risikoen for forurensning er vår største bekymring.”

Kystvakten sa at Hendrica hadde rundt 350 tonn tungolje og 50 tonn diesel i tankene sine.

Schmidt Salvage, et datterselskap av det nederlandske maritime serviceselskapet Boscalis, sa til Reuters at det var nådd enighet om å prøve å redde skipet og at et team vil bli mobilisert for å sende det til Norge på tirsdag.

Med sikkerhetsgodkjenning lastet Schmidt sitt eget mannskap inn i Hendrica, og kalte skipets ankerhåndteringsbåt, et kraftig fartøy bygget for å flytte riggen til oljeindustrien.

“Målet er å få henne på et tau og på et stille sted,” sa Smit Salvage-talskvinne Mart Martnez Sch t் tver.

Et norsk kystfartøy venter i området og kan brukes til boring, sa kystvakten.

Bygget i 2015 og registrert i Nederland, er 111,6 meter (366 fot) Emslift Hendrica en ferge som fører småbåter om bord, ifølge Monaco-baserte Starclass Ferry, som markedsfører skipsfartstjenester.

READ  Tidligere Trump-sjef Biden har reagert hardt på forsinkelsen av overføringen

Kystvakten sa at et av de små skipene som ble bygget på dekk falt i stormen.

(Rapportert av Derje Solswick i Oslo og Anthony Deutsch i Amsterdam; redigert av David Goodman, Gareth Jones og David Evans)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *