Etter COP27 svarte klimaminister Zakia Khattabhi: «Jeg kan ikke skjule skuffelsen min.»

Zakia Khattabhi forklarer at EU, i likhet med Belgia, i utgangspunktet ikke var for dette, men EU samlet seg etter hvert til finansplanen.

«I tråd med EUs posisjon, er Belgias posisjon at vi ikke ønsker å opprette dette fondet, hver for seg av forskjellige grunner. Flandern fordi det ikke er det Jeg vil ikke legge en krone i det. Sentralstyret, min regjering, fordi den ønsket å målrette bistand. Økonomisk forslag Først satt på bordet, rettet likegyldig mot stater som Hvem trenger Pakistan? Og vi følte at Kina, en enorm CO2-utslipper, ikke burde ha tilgang til disse midlene. Det europeiske forslaget gjorde det mulig å rette seg mot lavutslippsland.

Men EU godtok opprettelsen av dette fondet. «Vi måtte lande» hun sier, «Det var En variant av strategi Brukerstøtte Landene i sør bestemte seg for å bli med i EU, men ble løst i denne kompromissplanen.

Ministeren insisterer på at støtte til sørlige land som er berørt av klimaendringer ikke er en prinsipiell innvending, ettersom Belgia allerede har noe lignende bistand: «V.SNoen regjeringer har allerede lovet å støtte land som er mest sårbare for klimaendringer. Vallonia Tidligere genererte en million euro. På føderalt nivå, innenfor rammen av belgisk samarbeid, frigjør vi ressurser. «Tap og skade Klimarelatert.

READ  Beethoven skrev aldri et brev til Elise

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *