Etter Norge presenterer Danmark Duns-hatten til Toyota bZ4X – L’annuel de l’automobile.

Prøvekjøringene hoper seg opp og skuffende resultater fortsetter for Toyotas første elektriske kjøretøy. Etter Norge forrige uke, er det Danmarks tur til å observere Toyotas annonserte autonomi med skuffelse. Under de danske testene utført ved 4°C klarte bZ4X å kjøre bare 47 % av WLTP-autonomi. I følge tester utført av det danske nettstedet FDM, var bZ4X i stand til å reise bare 215 kilometer av de deklarerte 461 km, en 53 % reduksjon i tilbakelagt distanse. Her er mindre enn 200 km om vinteren i henhold til EPA-standarder.

Ikke så bra for en enkeltmotorversjon

Enmotorsversjonen gjør det ikke mye bedre med påståtte 504 kmt i WLTP-modus, med en rekkevidde på 246 km under reelle forhold, en forskjell på 51 %. Danmark bekrefter derfor resultatene som ble oppnådd i Norge forrige uke. Vi har tomotorsversjonen av bZ4X vurdert til 367 kilometer, og ifølge EPA kan enkeltmotorvarianten dekke 406 kilometer på en enkelt lading. I følge resultatene oppnådd i Danmark, vil vi få en autonomi på 194 km for tomotors versjonen med en gjennomsnittshastighet på 110 km/t med en utetemperatur på 4 grader Celsius med vinterdekk. Basisversjonen får 207 kmpl.

Toyota har satt i gang en etterforskning

Kontaktet av det danske nettstedet har Toyota satt i gang en etterforskning av problemet og bør rapportere en foreløpig avgjørelse neste uke. Siden de to kjøretøyene er mekanisk identiske, er det nesten sikkert at Subaru Soldera vil tilby lignende autonomi, selv om dette gjenstår å bekrefte.

Med illustrert motorinformasjon

Benoit Charette

Om forfatteren

Benoit Charette / Eier og redaktør Benoît Charette har drevet med biljournalistikk i 30 år. Han er grunnlegger, eier og sjefredaktør for L’Anuel de l’automobile, som han har publisert siden 2001. Han var vertskap for RPM- og RPM+-showene på V og The Legends of the Road i Historia. På radio siden 1986 har han vært vertskap for programmet Ça tenu la route og legger den offisielle nettsiden til L’Annuel de l’automobile på nettet i Annual Auto, og deltar for andre år i programmet Passion Auto på RDS.

READ  Victor Lafey stråler i Norge!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *