EU-avfall avslørt: Portugal reiser enorme regninger under ‘spøkelsespresidentskap’ verden | Nyheter

Utgifter til overvåkingsgrupper sa at siden mest overvåkning foregår online, har epidemien ført til et ubegrenset antall store konferanser og personlige arrangementer, men tjenestemenn i Lisboa forlater utstyr, drikkevarer og til og med klær som vanlig.

Selv om konferanser holdes online og utenlandske korrespondenter ikke reiser til den portugisiske hovedstaden, har mer enn 3 233 000 blitt brukt på et sofistikert pressesenter i Lisboa.

Et spritfirma har utstedt en regning på 31 000 drinker for Lisboa, med en håndfull mennesker som deltar på arrangementer og tjenestemenn som signerer en kontrakt på $ 34 000 for å kjøpe 360 ​​skjorter og 180 saker.

Kritikere har også reist bekymring for bedriftssponsorier signert av den portugisiske presidenten med forskjellige selskaper, hvorav noen ser ut til å være i strid med EUs politikk.

Susanna Corrodo, leder for Transparency Internationals portugisiske divisjon av Transparency e Integride, sa til Politico: “Formannskapet handler mer om møter og salg av portugisisk kunst til omverdenen.”

Fru Korodo sa at kontrakter og sponsing representerer et land som mangler riktig tilsyn med offentlige utgifter og har en dårlig vane å “prøve å bruke internasjonale organisasjoner på høyt nivå for å forbedre seg selv.”

Til tross for det høye antallet nye koronavirustilfeller i Lisboa i januar, insisterte presidenten på å holde møter ansikt til ansikt med flere medlemmer av kommisjonen i den portugisiske hovedstaden innen få uker etter det nye året.

Les mer Brexit Live: EU Urfolks planlegging suksess Nødtoll U-sving

Han sa: ”Regjeringen oppfører seg som et orkester på Titanic og bestemmer seg for å beholde dem selv om det er klart at de ikke skal holde femstjerners begivenheter.

READ  Australia mot Facebook: PM sier teknologibedrift "tilbake ved bordet" etter administrators beklagelse Teknologi

“Dette er veldig vanlig i Portugal, der vårt offentlige kontraktssystem er veldig komplekst.

“Kostnader er ikke berettigede, det er ingen måte å unngå interessekonflikter, og kontrakter blir ofte tildelt“ vennlige selskaper ”som regjeringen foretrekker.

“Dessverre er det veldig vanskelig å bevise korrupsjon fordi mangel på ekspertise i det offentlige kontraktssystemet ofte skyldes manglende evne til å erstatte tilsynelatende svindel med misbruk av midler.”

Alexandra Carrera, talskvinne for den portugisiske presidenten, understreket at Lisboa jobber flittig med å forberede seg på muligheten for møter ansikt til ansikt i løpet av få måneder.

“Muligheten for å holde fysiske møter på et tidspunkt i fremtiden kan rett og slett ikke ignoreres,” sa han og la til at “tilstrekkelige og betimelige forberedelser har blitt gjort”.

Carrera sa at skjorter og saker er kjøpt for sjåfører som venter på å kjøre eventuelle offisielle delegater som kan besøke Portugal i løpet av den rådledede seksmånedersperioden.

En senior diplomat, nasjonale regjeringer har tidligere sagt “presidentbånd, skjerf, nåler, vesker, penner, notatbøker, paraplyer, samleoppskrifter, noen matvarer, snøballer, håndklær, plater, kraftbanker, minnepinner, transportbilletter, kokebøker, Som digitale kameraer ”, men han har aldri hørt om å gi fullstendige saker til sjåfører.

Ikke gå glipp
Spania TEN Alarmen lyder i forskjellige typer typer[SPOTLIGHT]
EU-kaos som et resultat av EGNE shamboliske ledelsesbeslutninger[FOCUS]
EU-ledere har advart om at tilliten til Brussel har avtatt[INSIGHT]

Publikum var forvirret av beslutningen om å utvise hundretusener av mennesker til et nytt pressesenter.

Journalister som kom inn på anlegget beskrev det som en “spøkelsesby”.

En Lisboabasert reporter sa: “Vi er midt i en epidemi, følger pressekonferanser og stiller spørsmål om zoom – hvorfor skulle noen gå til et pressesenter?

READ  Dusinvis av Hong Kong-demokrater arrestert i voldelig undertrykkelse Hong Kong

“Jeg grøsser når jeg tenker hva regjeringen har brukt på dette.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *