EU er på randen av sammenbrudd: Norge viser hvorfor den europeiske planen vil mislykkes i stor tid Verden | Nyheter

EU (EU) har vært involvert i kontroverser om nasjonal suverenitet siden vaksinen ble suspendert. Noen land, som Tyskland, begynte å forhandle sine egne avtaler med farmasøytiske selskaper før de overlot ansvaret til EU. Etter en oppstilling med AstraZeneca fikk leiren store forsinkelser. Debatter om integrering og suverenitet har pågått i Europa i flere tiår, men en ekspert mener at Norge gir bevis for hvordan den europeiske planen kan “mislykkes i stor tid”.

Sir Paul Collier, britisk utviklingsøkonom ved University of Oxford, snakket under en undersøkende firkantdebatt i 2017.

Han sa: “Jeg tror den europeiske planen er fantasien til gamle menn som kjemper i en gammel krig.

“De prøver å stoppe nok en krig mellom Tyskland og Frankrike. Tyskland og Frankrike kommer ikke til å føre en ny krig.

– Her er syretesten i mitt sinn, Norge er verken i euro eller i EU, det er i begge Nederland.

“Hvis vi går tilbake til 1940-tallet, okkuperte Tyskland dem begge. Er det nå mer sannsynlig at Tyskland invaderer Norge enn Nederland?”

“Freden som landet i Europa hadde ingenting med dette selskapet å gjøre, dette selskapet var årsaken til opprøret mot krigen.

“Så kulturelle endringer skapte selskapet. Å prøve å opprette en supernasjonal organisasjon uten noen sjanse for at disse nasjonale mennene skulle få en supernasjonal identitet ville være en stor tidssvikt.”

Den tyrkisk-britiske romanforfatteren, spaltisten, pedagogen, taleren og kvinnens rettighetsaktivist Elif Shabak var uenig.

Han hevdet at det fortsatt var andre trusler mot Europa, noe som betyr at EU fortsatt spilte en nøkkelrolle.

Han sa: “Jeg er ikke enig, jeg tror det er en grunn til at hele EU-reisen skulle starte først, ja Brussel gjorde mange feil for eliten, men det kan reformere EU.

READ  - Dette er veldig farlig - VG

Les mer: EU ønsket å gjøre Brexit ‘så smertefullt som mulig’

Han la til: ”Jeg ser på Europa som et politisk prosjekt primært av tyskere og franskmenn.

”For noen få år siden gjorde det en katastrofal feil ved å bruke økonomiske verktøy som politiske symboler, og jeg tror det var katastrofalt fordi det skapte kraftig økonomisk ulikhet.

”Dette gir noe incitament til å forlate landet, og jeg tror tyskerne allerede har gjort det klart at strategien for å stoppe enhver utvandring er å gjøre den britiske utgangen så smertefull som mulig.

“Så egentlig, jeg er redd for innvirkningen av denne strategien på oss.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *