EU investerer 122 millioner euro for å bidra til å bringe teknologier med lavt karbonutslipp til markedet

Den europeiske union investerer mer enn € 122m (£ 104m) i innovative prosjekter som tar sikte på å bidra til å avkarbonisere økonomien.

Totalt € 118 millioner (£ 100 millioner) blir gitt til 32 små prosjekter i 14 medlemsland, Island og Norge, inkludert hydrogen, energilagring og fornybar energi, med sikte på å bringe teknologier med lavt karbonutslipp på markedet innen energi- intensive næringer.

De har blitt evaluert av uavhengige eksperter for deres evne til å redusere klimagassutslipp sammenlignet med konvensjonell teknologi, samtidig som de er modne nok til å muliggjøre rask distribusjon.

I tillegg vil 15 prosjekter, inkludert biodrivstoff og hydrogen, i 10 medlemsland og Norge motta bistand på 4,4 millioner euro (3,7 millioner pund), med sikte på å øke modenheten.

Den ble også vurdert som nyskapende og lovende nok i sin evne til å redusere klimagassutslipp, men ennå ikke moden nok til å bli vurdert for et tilskudd.

Frans Timmermans, konserndirektør i EU -kommisjonen, sa: “Ved å investere i dag gir EU konkret støtte til rene teknologiske prosjekter over hele Europa for å skalere teknologiske løsninger som kan bidra til å oppnå klimanøytralitet innen 2050.

“Den foreslåtte økningen i innovasjonsfondet i Fit for 55 -pakken vil gjøre EU i stand til å støtte flere prosjekter i fremtiden, fremskynde dem og bringe dem til markedet så raskt som mulig.”

Hvis du likte denne historien, kan du abonnere på vår ukentlige e -post nyheter om levende energi – Og hvis du er interessert i å lære mer om reisen til netto null innen 2050, kan du også abonnere på netto null i fremtiden nyhetene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *