EU-kommisjonen intensiverer etterforskningen av oppkjøpet av Microsoft

I likhet med Competition and Markets Authority (CMA) i Storbritannia, mener EU-kommisjonen at Microsofts oppkjøp av den amerikanske utgiveren Activision Blizzard ikke vil være sunt for konkurransen i videospillindustrien og utviklingen av sportsmarkedet. Video.

Allerede etter konkurransemyndighetenes syn i USA og Storbritannia, Microsoft Overbevise EU-kommisjonen om å verifisere oppkjøpetActivision Snøstorm Det skal normalt være formalisert innen utgangen av juni 2023. En forundersøkelse Avtalen, anslått til 68,7 milliarder dollar, antyder at den kan redusere konkurransen i distribusjonsmarkedet betydelig Videospill Abonnementstjenester for streaming av videospill og/eller skyspill og PC-operativsystemer for konsoller og PC-er i markedet.

Margrethe Vestager, konserndirektør for konkurransepolitikk i EU-kommisjonen, sa:

Videospill tiltrekker seg tusenvis av brukere over hele verden og er en av de raskest voksende formene for digital underholdning. Microsoft har vært en nøkkelaktør i spillmarkedsføringskjeden i årevis. I dag kjøper det Activision Blizzard, en svært vellykket utgiver av spillinnhold. Dette er for å sikre at transaksjonen ikke tvinger eksisterende og fremtidige konsoll- og PC-videospilldistributører eller konkurrerende PC-operativsystemleverandører ut av markedet. I en bransje i rask endring er målet å sikre at spilløkosystemet opprettholder sin enorme vitalitet til fordel for brukerne. En dypere undersøkelse vil tillate oss å evaluere hvordan denne avtalen påvirker markedsføringskjeden i spillet.

Urettferdig konkurranse ble påpekt av EU-kommisjonen

Med Microsofts egen tillatelse Activision BlizzardEtt av fem GAFAM-medlemmer kan uavhengig:

  • Lås opp tilgang til videospill for konsoller og PC fra Activision Blizzard, inkludert ikoniske og svært vellykkede spill Plikten kallerDet siste avdraget nådde en rekordåpning på 1 milliard dollar på ti dager, hovedsakelig drevet av salget av PlayStation-konsollen.
  • Evnen til å implementere rov taktikk mot konkurrerende distributører av konsollvideospill, samt økonomisk tilskyndelse, for eksempel ved å hindre dem i å distribuere Activision Blizzards konsollvideospill på konsoller eller ved å forringe betingelsene for tilgang eller bruk av disse videospillene;
  • låse tilgang til sine egne PC- og konsollvideospill på videospillabonnement og/eller strømmetjenester for nettskyspill, vel vitende om at de er nødvendige for å tilby disse nye tjenestene, og slike tjenester skader konkurrerende distributører av konsoll- og PC-videospill;
  • Dette reduserer konkurransen i konsoll- og PC-videospilldistribusjonsmarkedene, noe som fører til høyere priser, lavere kvalitet og mindre innovasjon for konsollspilldistributører som deretter kan gi dem videre til forbrukerne.
  • Reduser muligheten for andre PC-operativsystemleverandører til å konkurrere med plattformen deres ved å knytte Activision Blizzards spill og spilldistribusjon til Windows gjennom strømming av skyspill for å fraråde brukere å kjøpe PC-er som ikke er Windows.
  • En slik strategi krever evne og økonomisk insentiv til å gjennomføre Mot konkurrerende PC-operativsystemleverandører
READ  Denne fantastiske bipolare roboten kan gå, fly og være på et skateboard

EU-kommisjonen har gitt det frist til 23. mars 2023 med å ta en endelig beslutning om Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *