EU og Norge signerte en avtale til støtte for EUMAM Ukraine

Den europeiske union og Kongeriket Norge undertegnet i dag en administrativ avtale om det frivillige økonomiske bidraget fra Norge til EUs militære bistandsmisjon til støtte for Ukraina (EUMAM UkrainaInnen 2023.


Norges økonomiske bidrag til EUs militære bistandsmisjon til støtte for Ukraina vil gi et ekstra insentiv til å trene og bevæpne de ukrainske væpnede styrkene mens de fortsetter sin modige kamp mot russisk aggresjon. Sammen med våre partnere vil vi fortsette å hjelpe Ukraina på alle nødvendige måter.

Joseph Borrell, høyrepresentant for utenriks- og sikkerhetspolitikk

Den 31. oktober kunngjorde den norske regjeringen sin beslutning om å støtte EUMAM Ukraina Frivillig økonomisk bidrag 150 millioner norske kroner (Rundt 14,5 millioner euro) til det europeiske fredsanlegget. Dagens underskrift formaliserer denne beslutningen og lar avtalen tre i kraft og Norge kan effektivt bidra til trening og bevæpning av de ukrainske væpnede styrkene innenfor rammen av EUs militære bistandsoppdrag.

Her er det Aller første gang Et tredjeland gir et økonomisk bidrag til VET og bekrefter dette Norges tette samarbeid med EU om sikkerhets- og forsvarsspørsmål Samt hans Solid støtte til forsvaret av Ukrainas uavhengighet og suverenitet.

miljø

EUMAM Ukraine ble offisielt opprettet 17. oktober 2022 for å styrke de militære evnene til de ukrainske væpnede styrker for å forsvare Ukrainas territorielle integritet og suverenitet og beskytte sivile innenfor Ukrainas internasjonalt anerkjente grenser. EUMAM Ukraine har et ikke-utøvende mandat til å gi individuell, felles og spesialisert opplæring til 15 000 medlemmer av de ukrainske væpnede styrker på flere steder langs grensene til EUs medlemsland.

Den europeiske fredsfasiliteten ble opprettet i mars 2021 for å finansiere all felles utenriks- og sikkerhetspolitikk (FUSP) aktiviteter i militær- eller forsvarssektoren for å forhindre konflikter, bevare freden og styrke internasjonal sikkerhet og stabilitet. Spesielt gir den europeiske fredsfaciliteten EU mulighet til å finansiere aktiviteter rettet mot å styrke kapasiteten til tredjeland og regionale og internasjonale organisasjoner innen militær- og forsvarssektoren.

READ  Tidligere norsk spiss Glendoran sammenligner keeper med Manuel Neuer og John Oblock

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *