EU Vaccine News: Europeiske medier «uforglemmelig Brexit eget mål» mot VDL | Politikk | Nyheter

Leiren ble beskyldt for å være «utrolig fiendtlig» etter at den brukte seksjon 16 i Nord-Irlands kode for å begrense eksporten av jabs til Storbritannia. Da omfanget av opprøret i London, Belfast og Brussel ble klart, ble det tvunget til å trekke seg tilbake, men det var allerede politisk skade. Tiltaket ble raskt fordømt av europeiske medier, som effektivt skapte en vanskelig grense mellom Nord-Irland og EUs medlemsland Irland.

Tysklands avis Die Weld har beskrevet EU-kommisjonens president Ursula van der Leyne som «å treffe et uforglemmelig Brexit-eget mål.»

Fru von der Leyen advarte om at hennes handlinger «undergraver troverdigheten til EU» og skadet gode forbindelser med Storbritannia i et forsøk på å «distrahere fra sine egne feil».

Rapporten sa at provokasjonen av artikkel 16 var «absurd» og at EU-ledere «ønsket å dekke over Boris Johnson».

Det sa at EU tidligere hadde lagt ned lagene rundt det irske grenseproblemet, som nå ser ut til å ha blitt «helt glemt» i sin «koronapanikk».

Frankrikes Le Monde stemplet forflyttningen som «skammelig» og ønsket beslutningen om å presse grensene for betennelse velkommen.

Rapporten sa at det var «panikk» blant EU-lederne over det økende problemet med vaksineforsyning og dets oppstilling med AstraZeneca.

Fru von der Leyen sa at hun «heldigvis» hadde gitt opp å prøve å implementere seksjon 16 og advarte om at EU var «upassende» for å håndtere koronavirusepidemien.

Le Monde sa: «Det er uheldig at politiske interesser og geopolitiske rivaliseringer skal gå foran å miste synet av: vaksinere så mange mennesker som mulig i Europa og andre deler av verden.»

READ  Alexei Navalny: Kreml-kritiker sier til retten at han ser ut som et "skummelt skjelett" etter å ha fullført sin hurtige | Utenriksnyheter

Irish Times fremhevet det «politiske opprøret» utløst av EU-handlinger, mens en annen irsk avis, The Journal, bemerket hvordan Brussel hadde spredt «alarmen over det politiske spekteret».

Les mer: Brexit Live: Van der Leyn trekker seg etter «alvorlig feil».

EU-ambassadører erkjente i går kveld at tiltaket var en «feil dom».

Boris Johnson møtte også press fra den irske statsministeren Michael Martin etter at han uttrykte sin «alvorlige bekymring» over fru von der Leyen.

EU-presidenten sa at han var opprørt over det første trekket, og var enig med Martin i en «tilfredsstillende måte å innføre en mekanisme for eksporttillatelse» for vaksiner.

Van der Leyen sa at hun hadde «konstruktive samtaler» med Johnson.

Han sa: «Vi er enige om prinsippet om at det ikke skal være noen restriksjoner på eksport av vaksiner fra selskaper som oppfyller avtaleforpliktelser.»

Den sa: «I mars 2020 la Brexit Boris grunnlaget for suksessen med vaksinen: den ble med University of Oxford med Astrogeneka.

«I stedet for å vente på EUs søppelmyndighet, bestilte Johnson en dose på 30 millioner fra Biotech / Pfizer 20. juli.

«Britene vaksinerer nå på stadioner, klinikker og legekontorer.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *