Euroen fortsetter å synke mot dollaren og nå et rekordlavt nivå

«Europa forbereder seg på en ny stans av Nord Stream 1-gassrørledningen senere denne måneden«,» melder AFP Craig Erlam, analytiker ved Oanda.

Gassgiganten Gazprom advarte om at gassforsyningen ville bli avbrutt på grunn av «VedlikeholdsarbeidFra 31. august til 2. september, i frykt for fornyet frykt for energimangel i Europa, blir Russland anklaget for energiutpressing.

Damoklessverdet som henger over Europa, ble der.

Som et resultat steg prisen på europeisk gass (nederlandsk TTF-futureskontrakt) igjen og nådde 295 euro per megawatt-time (MWh) på mandag, og nærmet seg alle tiders høyder i de første dagene av invasjonen av Ukraina av Russland.

«Damoklessverdet som henger over Europa, ble derKit Juckes, en analytiker ved Societe Generale advarer.

Det kan bli en smertefull uke for euroen. For øyeblikket, i 2022, har valutaen kommet seg etter å ha flørtet med paritetsgrensen, men «Tirsdagens svake PMI-er kan være nok til å stivne euroen under dollaren«, advarer han.

For på den andre siden av Atlanteren, til tross for den svake svekkelsen av amerikansk inflasjon i juli, sørger Federal Reserve for at den vil fortsette å stramme inn pengepolitikken.

READ  Geert Noels om energiinflasjon: "Problemet i Belgia er ikke de store farmasøytiske selskapene, men den store regjeringen er problemet i Belgia"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *