Europas energikrise: En advarsel fra administrerende direktør i Engie

Gassprisene i Europa har nylig trukket seg tilbake fra rekordhøye i august, delvis takket være mildt oktobervær. Gasslagrene er nesten fulle. Europa står imidlertid fortsatt overfor et kraftig fall i gassforsyningen fra Russland.

Lesetid: 2 minutter

DeEuropa må fortsette å spare energi til tross for det nylige fallet i gasspriser og fulle gasslagre. Det sa Catherine MacGregor, administrerende direktør i det franske energikonsernet Engie, på et økonomisk forum arrangert i Singapore av det finansielle nyhetsbyrået Bloomberg.

«Vi er i en bedre posisjon, men det betyr ikke at vi kan slappe av,» la hun til. Den forventer fortsatt svingninger i energiprisene.

Gassprisene i Europa har nylig trukket seg tilbake fra rekordhøye i august, delvis takket være mildt oktobervær. Gasslagrene er nesten fulle. Europa står imidlertid fortsatt overfor et kraftig fall i gassforsyningen fra Russland, og den kalde vinteren kan se en kraftig økning i etterspørselen, noe som kan føre til en rask tømming av lageranlegg, advarte lederen for det franske konsernet.

For Katherine MacGregor vil Europa fortsette å trenge gass en stund, til tross for forsøk på å bli mindre avhengig av denne energikilden. «Gass vil alltid forbli svært viktig i energimiksen i fremtiden, spesielt fordi mange tungindustrier bruker dette drivstoffet,» bemerket lederen.

READ  Maguire vant ikke løpet for å nå finalen, avslørte Oli

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *