European Space Agency lander på en skole i Lodelincharter: ESAs sjef, en astronaut og et asteroideprosjekt!

Seksti elever fra 5-6 barneskole Notre-Dame de Lodelinchard har vært involvert i en naturfagtime denne uken. De deltok i utlysningen av «Rentrée des Sciences»-prosjekter, og de er vinnere: denne fredagen ønsker de velkommen til direktøren for European Space Agency (ESA), en forsker fra ULB som har jobbet med NASA. Avled en asteroide og Thomas Termine, statssekretær for vitenskapspolitikk, ved skolen. Den belgiske astronauten Frank de Vinne, Første europeer som bemannet den internasjonale romstasjonen (ISS).Send dem også en videomelding.

«Gjennom uka driver de med naturfag, eksperimenter i verdensrommet, men også tannhjul og trinser for voksne, varmeledning for 3.-4.-klassinger og luft for 1.-2.-klassinger. Det er animasjoner om farger, vann og vær.»Skoledirektør Johan Petre forklarte. «Det er bra å bryte rutinen og jobbe mer intensivt med naturfag i en uke, de liker det veldig godt.»

De «Tilbake til vitenskapen» Innkalling av forslag utviklet av Wallonia-Brussel Federation med føderal støtte. «Dette forsterker programmet vårt for skolen fullstendig, for som en del av den beste avtalen arrangerte vi allerede en naturfagsuke i fjor, men bare lokalt. Her vil Cape Sciences komme gjennom hele uken, og Les Petits Resource i andre kvartal.»

Det er nok å gi barna smak for vitenskap, å utvikle logikk og vitenskapelig og kritisk tenkning, og å holde hodet i stjernene.

READ  Romfartsteknologi som vi bruker og lærer fra daglig

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *