European Super League: fordømmer UEFA-president Alexander Sefers ‘beryktede’ planer | Fotballnyheter

UEFA-president Alexander Seferin har sterkt fordømt de “skammelige” planene for en ny europeisk Super League, “spyttende i ansiktet til alle fotballelskere.”

Lederen for den europeiske utøvende komiteen har bekreftet at enhver spiller som er med i den europeiske superligaen vil bli utestengt fra verdensmesterskap og europamesterskap, med begrensninger på sistnevnte kamp blir bedt om “så snart som mulig”.

På en pressekonferanse etter UEFAs utøvende komitémøte i morges takket Seferin statsminister Boris Johnson for støtten til å motsette seg planene, og stemplet ham som “tull”.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham takket nei til Sky Sports News ‘invitasjon til å svare på historien.

Hvis du blir spurt om prosjekter, De ble kunngjort søndag kveld av de 12 beste klubbene i Europa, Som vil forhindre spillere i å konkurrere i Euro 2020, sa Seferin: “Vi vurderer fortsatt situasjonen med vårt juridiske team, som bare er begynnelsen.

“Vi vil ta alle mulige sanksjoner og informere deg så snart vi har et klart svar. Mitt syn er at spillere så snart som mulig skal utestenges fra alle våre kamper.

Han la til: “UEFA og fotballverdenen er samlet mot de skammelige, selvbetjente programmene vi har sett, drevet utelukkende av grådighet.

“Dette er et plan-tull. Denne ideen er en ledetråd i møte med alle fotballentusiaster og samfunnet vårt. De vil ikke tillate at dette tas fra oss.”

I Super League-planene er han “naiv, vi har slanger i nærheten,” sa Seferin.

Ed Woodward, visepresident i Manchester United, har fått mye kritikk for å ha trukket seg fra rollen som UEFA og for å forlate klubben.

READ  Med Allison, Diego Jotta, Sadio Mane og alle Liverpool-returdatoer

Seferin sa: “Jeg har vært kriminell advokat i 24 år, men jeg har aldri sett noe sånt. Jeg begynte med Ed Woodward, men han ringte meg sist torsdag og sa at han var veldig fornøyd med reformene og at han fullstendig støtter dem. Han har allerede signert noe annet. “

Mandag morgenmøte bestemte seg for å kjøre et nytt Champions League-format fra 2024, med lag og ikke alle lag på samme rangering, og spilte 10 forskjellige motstandere hjemme og ute.

På spørsmål om Champions League kunne fortsette uten de 12 klubbene som signerte de europeiske Super League-planene, sa Seferin: “Ja, selvfølgelig. Det er mange gode klubber i Europa, og vi vil gjøre med eller uten dem.”

Ligaer lover enhet til UEFA

Tysk fotballs EFL, SPFL og styrende organer sier at de vil stå i solidaritet med UEFA og dets styreleder Alexander Seferin som svar på europeiske Super League-planer.

I en uttalelse sa EFL: “En sterk pyramide basert på forfremmelse, exit og til slutt europeisk kvalifisering er grunnlaget for fortsatt suksess med spillet vårt. EFL motsetter seg enhver reform som ikke støtter konkurranseintegritet eller endagsklubber. Konkurrerer på den høyeste enden av spillet.

“Kollektivt reformarbeid bør fokusere på å skape forhold som fremmer langsiktig bærekraft på alle nivåer i innenlandsk fotball og eliminering av nåværende, nesten umulig økonomisk press som er skapt som et resultat av den enorme avviket i inntektene til Premier League sammenlignet med Premier. Liga. Mesterskap og liga en og to. “

SPFL-sjef Neil Doncaster kommenterte: “SPEL står sammen med flertallet av interessenter i spillet i deres sterke motstand mot UEFA, European League, English Premier League og den foreslåtte European Super League.

READ  Celtic FC krever politiets handling etter å ha blitt misbrukt av dårlige sekteriske spillere i Ibrax før kamp mot Rangers

“Disse prosjektene, eller slike ting, vil ha en enorm innvirkning på styrken i spillet vårt på alle nivåer. Det er ikke overraskende at de ble så raskt og bredt fordømt av fans over hele verden.”

En felles uttalelse fra tysk fotball, Deutscher Buffalo-Bund og DFL Deutsche Fossil Liga sa: “Dette handler om fremtiden for det populære fotballspillet – og om å sette kurs vi aldri har sett før.

“Vi kan ikke tillate etablering av etablerte strukturer for å finansiere de økonomiske interessene til noen få toppklubber fra England, Spania og Italia. Fotball i Europa lever av at det teoretisk er mulig å konkurrere med det beste fra enhver klubb. Kontinentet . Denne drømmen skal ikke erstattes av et nesten lukket samfunn. “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *