Eurosonen: Et uventet fall i investorsentimentet i mars

BERLIN (Reuters) – Resultatene av den månedlige undersøkelsen til Sentix Institute viste mandag at investorsentimentet i eurosonen ble dårligere siden begynnelsen av måneden, mot alle forventninger, for første gang siden oktober.

Konfidensindeksen la seg på -11,1 poeng denne måneden, sammenlignet med -8,0 poeng i februar, mens analytikere spurt av Reuters ventet -6,3.

Underindeksen som måler investorens forventninger falt til -13,0 i mars fra -6,0 i februar etter måneder med gradvis bedring.

På den annen side fortsatte denne situasjonen å ta seg opp for femte måned på rad, fra -10,0 til -9,3, men den er fortsatt i den negative sonen, noe som indikerer at økonomien i beste fall er i en resesjon.

«Denne fasen av resesjon kan snart bli til fornyet frykt for en resesjon hvis de negative økonomiske utsiktene materialiserer seg,» siterte Syntex-sjef Manfred Huebner i en uttalelse.

Han la til, «Veksten i pengemengden er fortsatt svak, og sammen med høyere renter forventes dette å påvirke økonomien alvorlig gjennom året.»

Syntex undersøkte 1309 investorer mellom 2. mars og 4. mars.

(Rapportering om Miranda Murray, fransk versjon av Claude Chingou, redigert av Bertrand Bussy)

READ  Myanmar blokkerer Facebook ettersom motstanden mot kuppet vokser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *