EUs militære nyheter: Clegg | Forhindre at verden sender tropper ‘innen måneder’ når Dale sveiper inn | Nyheter

Journalisten Ian Dale har pekt på en idé han tidligere avviste som tidligere visestatsminister og erkeresten Nick Clegg, som han stemplet som en “farlig fantasi.” Imidlertid kunne ikke prosjektet unngås på grunn av motviljen fra EU-medlemslandene til å skaffe de nødvendige troppene.

I går i går sa Portugals forsvarsminister Joao Gravinho at han håper arbeidet vil bli godkjent i juni.

Seksti portugisiske soldater som ble sendt til den tidligere portugisiske kolonien Mosambik, gjennomgår fire måneders trening for elleve mozambikanske tropper i mai for å motvirke opprøret, dele etterretning og bruke droner for å overvåke militante bevegelser.

Gravinho sa at EUs mål ville være å utvide Portugals oppdrag i stor skala, og la til at Portugal var klar til å skaffe 50 prosent av arbeidskraften.

Gravinho sa at land som ikke kunne sende tropper kunne gi annen hjelp, for eksempel satellittkommunikasjon.

Joseph Borel, leirens utenrikspolitiske leder som høy representant, sa at den kunne sende 200-300 ansatte innen utgangen av dette året.

Mosambik har vært involvert i et opprør i den nordlige provinsen Kabo Delgado siden 2017, og volden har vokst betydelig det siste året.

Nå: Brexit Live – Advarsel om konspirasjon for å si opp handelsavtalen i Australia

Gravinho la til: “Dette arbeidet må først anerkjennes formelt, og deretter vil deltakerlandene få muligheten til personlig å si hva de har sagt.”

Dale svarte på Twitter: “Nick Clegg: ‘Et EU-militær er en farlig fantasi. Det kommer ikke til å skje. ‘

“Jeg lar det være der for deg å tenke på når resten av oss vet at de aldri villedet oss.”

READ  Donald Trump: Dette er den 45. amerikanske presidenten vil dra etter å ha forlatt Det hvite hus

Herr Clegg, i et intervju med LBC i 2015, foreslo at den rådgivende EU-kommisjonens president Jean-Claude Junger, ville den enhetlige europeiske styrken fungere som et bolverk mot Russland.

Den liberaldemokratiske lederen sa: ”Det kommer ikke til å skje. Det spiller ingen rolle om Nigel Farage eller Jean-Claude Junger sier at det kan skje. Han kan ikke bygge en europeisk hær. ”

En av forkjemperne for ideen om en militærstyrke på EU-nivå var den franske presidenten Emmanuel Macron, som i 2018 sa at kontinentet ikke kunne forsvares tilstrekkelig uten en “ekte europeisk hær”.

Farage, en tidligere Brexit-leder, har i årevis antydet at en europeisk hær var en reell mulighet, og kolliderte med Herr Clegg i 2014 under en TV-debatt.

I 2019 tvitret han: “EU retter seg nå mot 60.000 tropper og den påtroppende utenrikspolitiske sjefen Joseph Borel sier at EU må lære å bruke maktspråket.”

“Når vil resten lyve om intensjonene til denne farlige, antidemokratiske staten?”

Tidligere i år sa Ben Habib, et tidligere parlamentsmedlem i Brexit-partiet Express.co.uk: “Du går tilbake til 2015 og husker diskusjonen Nick Clegg hadde med Nigel Farage, da Nigel sa at de hadde tenkt å ha en stående hær, da Nick sa” ikke snakk søppel, det er skummelt “, de var opptatt med å planlegge det med en gang .

“Det er ingen måte nå at Storbritannias visestatsminister ikke vet hva som skjer i kommisjonen.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *