ExxonMobil ble den siste sponsoren som brøt båndene med Iditarod

Anchorage, Alaska (AFP) – Iditarod, verdens mest kjente ake løp, har mistet en annen stor sponsor når den forbereder seg på en nedgradert versjon av årets løp på grunn av pandemien, sa tjenestemenn torsdag.

ExxonMobil bekreftet overfor Associated Press at oljegiganten vil kaste bort sponsingen av Iditarod Trail Sled Dog Race. Tiltaket kom etter at ExxonMobil, som har sponset løpet siden 1978, fikk press fra en av aksjonærene og rasets største kritiker, People for the Ethical Treatment of Animals.

«Etter en grundig gjennomgang av sponsing i lys av dagens økonomiske forhold, har vi besluttet å avslutte sponsingen av Iditarod etter løpet i 2021,» sa ExxonMobil-talsperson Ashley Alemayho i en e-post til Associated Press.

«Helsen og sikkerheten til hunder, og alle som deltok i arrangementet, har alltid vært et viktig hensyn for oss,» sa Alemayho.

Iditarod beskrev ExxonMobil som en «stor partner» i løpet samt Iditarods pedagogiske program og sa i en uttalelse: «Etter en grundig gjennomgang av sponsing i lys av dagens økonomiske forhold, har de besluttet å avslutte sponsingen av Iditarod etter 2021-løpet.»

Meldinger som ønsket kommentar fra Iditarod-tjenestemenn ble ikke umiddelbart returnert.

Beta sa at tapet var $ 250.000, men ExxonMobil kunne ikke umiddelbart bekrefte kausjonsbeløpet. I 2009 forpliktet ExxonMobil seg til å tildele Iditarod $ 1,25 millioner i løpet av de neste fem årene.

«Vi er glade for at de innså at det er helt ille for virksomheten når selskaper støtter støtende næringer og begivenheter som Iditarod,» sa Colin O’Brien, visepresident for dyrerettgruppen.

PETA har presset ExxonMobil til å gi opp sponsing av løpet siden 2007. I desember la organisasjonen en beslutning til aksjonærene om å «avslutte alle sponsoraktiviteter der dyr blir brukt, misbrukt og drept.» PETA eier 102 aksjer i selskapet.

READ  Sjefen, som permitterte 900 ansatte ved videokonferanse, sa til ham: "Jeg er dypt lei meg, og jeg lover å lære leksjonen."

ExxonMobil-ledere møtte Beta på en konferansesamtale på tirsdag, der de bekreftet at de ville avslutte sponsingen. O’Brien sa at PETA da trakk avgjørelsen og kansellerte ExxonMobil-annonser om at de planla å kjøre på busser i Anchorage, i Anchorage Daily News og Texas-utgaven av The Wall Street Journal som ledet opp til årets løp fra 7. mars. .

PETA har også kansellert planlagte protester på minst et dusin ExxonMobil-nettsteder over hele landet.

Dyrenes rettighetsgruppe retter seg mot nasjonale pastoralister for å avslutte det de anser som hundemishandling den sier blir tvunget til å kjøre løpet på 1000 kilometer.

Gruppen hevder at over 150 hunder har dødd siden løpet startet i 1973. Iditarod stiller spørsmålstegn ved nummeret, men har ikke gitt AP oppgaven til tross for mange forespørsler gjennom årene.

PETA fikk i fjor æren da Alaska Airlines og Chrysler, gjennom Anchorage, droppet sponsoratet etter at PETA arrangerte protester i flyselskapets hovedkvarter i Seattle og bilprodusenten i Detroit. På den tiden bekreftet ingen av selskapene at PETAs protester spilte en rolle i deres avgjørelser.

Andre nasjonale sponsorer som har trukket seg er Wells Fargo og Jack Daniels Tennessee Whisky.

ExxonMobils tap har etterlatt seg bare en nasjonal racingsponsor, Millennium Hotels & Resorts gjennom ankerplasseringen, Lake Front Hotel. Det fungerer også som Iditarod-hovedkvarter under løpet.

O’Brien sa at de ville kontakte Millennium Hotels and Resorts og oppfordret dem til å kutte båndet til løpet før de målrettet dem neste gang. Vi vil ikke stoppe før hundene ikke blir tvunget til å løpe før de dør. «

Meldingen som ble sendt via Millennium-nettstedet med forespørsel om kommentar, ble ikke umiddelbart returnert.

READ  Et kjent klesmerke går konkurs

Andre sponsorer av løpet er Alaska-baserte selskaper eller de som har nære bånd til staten.

Iditarod starter vanligvis i Willow, Alaska, omtrent 50 miles nord for Anchorage, og tar riddere og hundene deres nesten 1600 miles over grovt alaskansk terreng til målstreken i Nome. Årets løp har imidlertid blitt redusert til 1384 km og vil starte og slutte i nærheten av Willow.

12 spillere, inkludert den norske forsvarende mesteren Thomas Werner, trakk seg fra årets løp og etterlot 53 lag.

Dette er blant de tre mindre feltene de siste to tiårene, alt de siste tre årene. I fjor startet 57 lag løpet og 33 av dem kom i mål. I 2019 startet 52 lag med racing.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *